Aydın’da servis ücretleri belli oldu

Aydın’da servis ücretleri belli oldu

Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Semih Özmeriç, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında kent genelinde uygulanacak servis ücretlerinin 10 kilometrede 220 lira olarak belirlendiğini açıkladı.

Yüz yüze eğitimin başlamasına sayılı günler kala Aydın'da 2021 eğitim ve öğretim yılında uygulanacak okul servisi ücretleri merak konusu olmuş, Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Semih Özmeriç konu hakkında yaptığı açıklamada gerçekleştirilecek olan Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısını işaret etmişti.

UKOME toplantısı bugün gerçekleştirildi. Toplantının ardından açıklama yapan Başkan Özmeriç, servis ücretlerinin 2 yılın ardından zamlandığını ve 10 kilometrede 220 lira olarak belirlendiğini açıkladı. Özmeriç, "Bugün toplantı yapıldı ve servis ücretleri de Aydın'da 10 kilometrede 220 lira oldu. Yeter ki okullar açılsın, biz bu fiyatı alalım çünkü artık parasında değiliz. 2 yıldan bu yana zam yapılmadı, bu zam oranı biraz daha fazla olsa iyi olurdu ama bizler vatandaşlarımızı düşünerek karara saygı gösterdik. 2 yıldır hiç çalışmadık, hiç çalışmamaktan iyidir" dedi.

"ARAÇLARIMIZA GÜVENLE BİNEBİLİRSİNİZ"

Yaz mevsiminin sona ermesi ile birlikte Aydın'da oluşan trafik yoğunluğuna dikkat çekerek vatandaşları toplu ulaşım araçları ile servisleri kullanmaya davet eden Başkan Özmeriç, "İnsanlar yazlıklarından, dağ evlerinden Aydın'a dönüş yaptılar. İnsanlar normal yaşantısına dönmeye başladı, çark dönmeye başladı. Okullar açılacak, herkes bunun hazırlıklarını yapıyor. Yalnız bir trafik sıkışıklığı oluşmaya başladığını hepimiz görüyoruz, bunun sebebi de toplu taşıma araçlarının kullanılmıyor olması. Çoğu insan kendi özel araçları ile trafiğe çıkıyor, bu da trafik sıkışıklığını sebep oluyor. Benim tavsiyem; toplu taşıma araçlarının, servis araçlarının kullanılması. Tüm araçlarımızda hijyen kurallarına uyuluyor, tedbirler alındı. Şoförlerimiz ve personellerimiz aşılarını oldu, araçlarımız haftalık dezenfekte ediliyor, bu konuda belediyelerimiz de sıkı çalışıyor. Biz araçlarımızı temiz tutuyoruz, çocuklarını ve kendilerini güvende hissedebilirler" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler