"Başarının önünde hiçbir engel duramaz"

"Başarının önünde hiçbir engel duramaz"

Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Bayram Özen, Türkiye çapında düzenlenen yüzme yarışmasında 3 adet birincilik ve 1 adet ikincilik elde eden Elfin Pehlivan'ı örnek göstererek imkan verildiğinde engelli gençlerin başarıya ulaşabildiğini belirtti.

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu tarafından 24-26 Ağustos tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenen yüzme müsabakalarına Aydınlı görme engelli sporcu Elfin Pehlivan'ın başarısı damga vurdu. Pehlivan, 50 metre kurbağalama, 50 metre kelebek ve 50 metre serbest stillerinde Türkiye birincisi, 100 metre serbest stilde ise Türkiye ikincisi oldu.

"İMKANLAR SUNULDUĞUNDA NELER YAPILABİLECEĞİNİ GÖSTERDİ"

Pehlivan'ın başarısı ile gurur duyduklarını söyleyen Altı Nokta Körler Derneği Aydın Şubesi Başkanı Bayram Özen, imkan verildiğinde engelli gençlerin başarıyı yakalayabildiğinin kanıtlandığı belirtti. Özen, "İmkanlar sunulduğunda başarının önünde hiçbir engelin olmadığını gösteren tablonun kendisi ile karşılaştıktık. Mesela Elfin imkansızlıklara rağmen başarı elde etti, öyle ki 2018'den bu yana başarıları elde ediyor. Maalesef ki bu başarılar tam manasıyla görülmüyor. Neden görülmüyor? Orada elde ettiği başarı Aydınımızın gururu ve Elfin şu anda Milli Takım kampına çağrılıyor, yarın milli sporcu olduğunda tıpkı Japonya'da mücadele eden kadın voleybol takımımızın finale yükselmesi gibi göğsümüzü kabartacak, kendisinin hayali de dünyada Türk bayrağını göndere çektirmek. Kendisi imkanlar sunulduğunda neler yapılabileceğini gösterebilecek kapasitede, bu başarısı ile de ortada zaten" dedi.

"ENGELLİLERİN BAŞARILARI HAK ETTİĞİ DEĞERİ GÖRMÜYOR"

Engelli gençlerin uluslararası ve ulusal çapta gösterdiği başarıların yeterli değeri görmediğini düşündüklerini söyleyen Özen, "Biz şuna inanıyoruz; müsabakalarda elde edilen birçok başarı sosyal medyada, televizyonda ve çeşitli platformlarda gündem haline geliyor, bu da bizi gururlandırıyor ama nedense bu başarı biz engellilerde olduğu vakit pek fazla görünür kılınmıyor. Engellilerin başarılarının layık olduğu değeri görmediğini düşünüyoruz. Ben bunun halen engellilere karşı var olan önyargının getirmiş olduğu bir algı olarak görüyorum. Çünkü en nihayetinde voleybol ve futbolda yakalanan başarılar göğsümüzü kabartıyorsa aynı şekilde Elfin'in elde ettiği başarılar da aynı şekilde görülmeli" diye konuştu.

"ENGELLİLERİN ANNESİ ÇERÇİOĞLU BİZİ YALNIZ BIRAKMADI"

Pehlivan'ın Milli Takım kampına hazırlık sürecinde Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne ait yüzme havuzlarında antrenman yapması için Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun desteklerini esirgemediğini söyleyen Özen, "Elfin bu başarıyı yakalarken 6 ay boyunca tek başına kara çalışması yaptı, antrenman yapamadı. Bunun nedeni de çalışabileceği bir havuz olmamasıydı. Bu konuyla ilgili Aydın Büyükşehir Belediyesi ile bir görüşme yaptık, Elfin'in Milli Takım kampına çağrıldığı için antrenman yapması, çalışma yapması gerektiğini söyledik. Büyükşehir Belediye Başkanımız, 'engellilerin annesi' Özlem Çerçioğlu bu konuda bize destek olacaklarını söyledi. Elfin'in büyükşehir belediyesine ait olan havuzlardan faydalanabilmesi için, antrenman yapabilmesi için gerekenlerin yapılacağı sözünü aldık. Bir başarı tesadüf değildir, imkanlar zamanında sağlanmalı" ifadelerini kullandı.

"İSTEĞİMİZ PARA DEĞİL İMKAN"

Spor ile ilgilenen engelli gençlerin başarıyı yakalayabilmesi için taleplerini de dile getiren Özen, "Başarılı engelli sporcuların yetiştirilmesi için bazı taleplerimiz var. Mesela, bir gencimiz yüzme sporu ile ilgileniyorsa havuzlardan faydalanabilmeli, futbol ile ilgileniyorsa sahalardan faydalanabilmeli, tenis ile ilgileniyorsa kortlardan faydalanabilmeli. Bu alanlar engelli dostu haline getirilmeli, gerekli düzenlemeler yapılmalı. Biz her alanda olduğu gibi spor alanında da Aydın Büyükşehir Belediyesi'nden destek görüyoruz, gençlerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için ellerinden geleni ardında koymuyorlar. Biz tüm kurumların engelli gençlere destek vermesini istiyoruz. Bizlerin talebi gençlerimize trilyonlar verilmesi değil, para versinler değil; bizlere imkanlar sağlansın, engelliler çıksın başarısını göstersin, Aydın'ı dünyaya tanıtsın.  Biz bu imkanların sağlandığında aynı Elfin gibi birçok gencimizin daha parlayacağına inanıyoruz" diyerek sözlerini sonlandırdı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler