Aydın’da temmuz ayında 3 kişi hayatını kaybetti

Aydın’da temmuz ayında 3 kişi hayatını kaybetti

Aydın'da temmuz ayı içerisinde 822 trafik kazası yaşanırken 3 kişi de hayatını kaybetti.

Trafik güvenliğinin arttırılması ve korunması amacıyla yürütülen gözetim ve denetimde toplam 186.391 araç kontrol edilmiş olup, bunlardan kusurlu bulunan 23.730 araca 15.290.362 TL para cezası tatbik edildi. Yapılan denetimler sonucu kusurlarından dolayı 243 sürücü ve 1017 araç trafikten men edildi, 428 sürücünün ehliyetine el konuldu.

Trafik kurallarına uyulmaması nedeniyle 2022 Temmuz ayı içerisinde Aydın ili sınırlarında toplam 370 maddi hasarlı, 449 yaralamalı ve 3 ölümlü olmak üzere toplam 822 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda toplam 645 kişi yaralandı, 3 kişi hayatını kaybetti.

Aydın Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, "Valiliğimizce, ilimizde trafik güvenliği ve vatandaşlarımızın can ve mal emniyetinin daha etkin sağlanmasına yönelik olarak alınan tüm tedbirler arttırılarak aynı kararlılıkla ve gayretle sürdürülecektir. Trafik kurallarına uyan, trafik düzeninin sağlanmasına ilgi ve destekleriyle katkı sağlayan değerli vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Trafik kazalarının azalması için sürücü ve vatandaşlarımızın da, daha duyarlı olmaları, özellikle hatalı şerit değiştirmemeleri, alkollü araç kullanmamaları, kural ihlali yapanların ise 112 no'lu Acil Çağrı Merkezi telefonuna ihbar edilmeleri hususlarında vatandaşlarımızın bilgisine, desteklerine büyük ihtiyaç vardır" ifadelerine yer verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler