İncir'i soran çok alan YOK!

İncir'i soran çok alan YOK!

Aydın’ın meşhur lezzetlerinden biri olan incir pazar tezgahlarındaki yeri aldı. Ancak fiyatından şikayet eden vatandaşlar ilgi göstermedi.

Aydın ile özdeşleşmiş taze incir pazar tezgahlarını ve sofraları süslemeye başladı. Kilosu 20-25 liradan satış gören incirin fiyatından dolayı alıcısı da satıcısı da pek memnun değil.  Satışların az olmasından dolayı dert yanan pazarcı esnafı Emin Sak, “Diğer ürünlerde olduğu gibi incirde de pahalılık var. Vatandaşın alım gücü yok. Bizde aynı durumdan şikayetçiyiz. 17-18 liradan alıyoruz kar etmek için mecburiyetten 25 liradan satıyoruz. Vatandaşlar genellikle fiyat sorup gidiyorlar.” dedi.
 

‘SÖZDE İNCİRİN BAŞKENTİNDE OTURUYORUZ!’

İncir fiyatındaki pahalılıktan dolayı dert yanan Zehra Girgin, “2 sene önce 7-8 liraya aldığımız incir bugün 25 lira olmuş. Yakında kiloyla değil 3 - 4 tane alıp evimize gideceğiz. Sözde incirin başkentinde oturuyoruz. Ama gel gör ki sadece bakabiliyoruz. Çok yazık” ifadelerini kullandı.
 

‘PAZARCILARA DA BİR ŞEY DİYEMEYİZ’

Birçok ürün gibi incirinde pahalı olduğunu belirten Ayşe Güler, “Her şey gibi incirde pahalı ama yapacak bir şey yok pazarcı arkadaşlara bir şey diyemeyiz onlarda malları yüksek fiyatlara alıyor kâr etmek içinde aldıkları fiyatların üstünde satıyorlar. Tek diyeceğim şey Allah yardımcımız olsun.” dedi. 
 

‘3-4 TANE ALDIM’

Pazar fiyatlarının tamamında anormallik olduğuna vurgu yapan Dilan Arslan, “Genel olarak pazarda fiyatlar çok yüksek. İncir dediniz. Ben 1 kilo incir almadım mesela, onun yerine tadımlık olarak 3-4 tane aldım. Ama baktığınız zaman hemen birkaç kilometre ötemizde yetişiyor. Bize böyleyse dışarıya nasıl tahmin edemiyorum.” diye konuştu.

whatsapp-image-2022-08-04-at-12-15-35-1.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler