Aydın’da ulaşım ücretlerine zam kararı bugün yürürlüğe girdi

Aydın’da ulaşım ücretlerine zam kararı bugün yürürlüğe girdi

Aydın’da özel halk otobüsleri, ilçe minibüsleri ve ticari taksilerde ulaşım ücretlerine yüzde 15 ile yüzde 20 arasında zam yapılmasına karar verildi. Öğrenci ücretlerine ise yüzde 10 zam yapıldı. Yeni ücret tarifesi, bugün itibariyle uygulanmaya geçti.

Aydın’da ulaşım ücretlerine zam yapıldı. Son dönemde akaryakıt başta olmak üzere girdi maliyetlerinde yaşanan artıştan dolayı şoför esnafı odalar aracılığıyla Aydın Ulaşım ve Koordinasyon Merkezi’ne (UKOME) ulaşım ücretlerinde fiyat artışı yapılması için başvuru bulundu. Talep üzerine toplanan UKOME, ulaşım ücretlerinde zam yapılmasına karar verdi. Buna göre, ulaşım ücretlerine yüzde 15 ile yüzde 20 arasında artış yapılması kabul edildi. Yapılan zammın ardından Efeler’de şehiriçi özel halk otobüslerinde öğrenci fiyatı 2 lira 75 kuruştan 3 liraya, tam ücreti 3,5 liradan 4 liraya yükseldi. Efeler, Nazilli ve Söke’de ticari taksilerin taksimetre açılış fiyatı da 6 lira 50 kuruşa yükselirken, Didim’de ise ticari taksilerde taksimetre açılış 7 lira 50 kuruş oldu.

“DÜN DOLAR DÜŞTÜ, BUGÜN FİYATLAR ARTTI” 

Aydın esnaflarından olan Ahmet Gülen, “Çok zor zamanlar geçiriyoruz. Ekonomi diyoruz ancak her konuda böyle bir sıkıntı var. Dün akşam dolar düştü bugün ise şehiriçi minibüsüne adım atar atmaz her gün verdiğim yol ücretin fazlasını verdim. Dolar düştü ancak etkisi olmadı. Bu maddi sıkıntılardan rahatlamamıza neden olmadı bence. Hiç iyi olmadı bu yol ücretin zammıyla güne uyanmak hiç iyi olmadı.” dedi.

“ÖĞRENCİ OLARAK ÇOK ZORLANIYORUZ”

Adnan Menderes Öğrencisi olduğu söyleyen Methiye Yücel, “Biz öğrenciler çok zorlanıyoruz. Her açıdan zorluk çekiyoruz. Bu ekonomik buhran almış başını gidiyor. Benim ailemin maddi durumu çok iyi değil. Kendilerine zar zor yetiyorlar üstüne benim okul masrafım, yurt ücretim, yol param derken çok zor durumdan kalıyorlar. Yol ücreti nasıl olsa artık alışmıştır bir şekilde hallediyorduk. Ancak şimdi tam olarak 3 TL oldu. Evet bazıları için bu çok yüksek bir rakam değil ama benim için, benim ailemin gelirine göre çok fazla. Bir öğrenci için çok büyük bir para bu. Biraz öğrenciyi destekler nitelikler kararlar alınsa çok daha iyi olacak.” şeklinde konuştu. 

“GEÇİNEMİYORUZ”

Maddi açıdan çok sıkıntı yaşadığını söyleyen Gülistan Akdemir, “Şuan sadece öğrenci değil herkes çok zor durumda. İnsanlar mağdur. Aldıkları maaşlarla hangi açıklarını kapatacaklarını bilmiyorlar. Çünkü gelir yok ve bu durumun getirdiği çok fazla sorun var. Bu yol ücretleri neden artıyor, neden öğrenciye bir konuda bir alternatif sağlanmıyor, neden hep sorulduğunda bu sorular cevapsız kalıyor?.. Artık ne diyeceğimizi bilmiyoruz. Sadece çaresizliğimizle kalıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler