AYDIN'DA YASAKLARA 'RAMAK KALA'

AYDIN'DA YASAKLARA 'RAMAK KALA'

Koronavirüs risk haritasında 'orta seviyede riskli' iller arasında yer alan Aydın'da kısıtlamaların devam edip etmeyeceği yarın güncellenecek harita ile belli olacak. Şehrin kaderini belirleyecek karar öncesi Kuşadası'nda oluşan kalabalık tepki çekti.

2019 yılının ikinci yarısında Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede küresel salgın haline dönüşen koronavirüs, Türkiye'de de on binlerce vatandaşın hayatını kaybetmesine neden oldu. Küresel piyasalarda dalgalanmalar yaşanmasına neden olan, ülkemizde de birçok vatandaşın işsiz kalmasına, işletmelerin kepenk indirmesine neden oldu.

2020 yılının Eylül ayından itibaren Türkiye'de koronavirüs kaynaklı vaka ve ölüm sayılarındaki görülen artış kısıtlamaların tekrar hayata geçirilmesine neden oldu. Kasım ayında yayınlanan İçişleri Bakanlığı genelgesi ile birçok esnaf tekrar kepenk indirdi, sokağa çıkma kısıtlamaları uygulanmaya başlandı, yüz yüze eğitime dönüş süreci tekrar ertelendi.

Vatandaşları sevindiren açıklama ise 1 Mart Pazartesi günü gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. Aşılama sürecinin başlamasıyla birlikte vaka sayılarında görülen olumlu düşüş nedeniyle kademeli normalleşme sürecine geçilen Türkiye'de, 81 il risk seviyelerine göre sınıflandırıldı. Düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak sınıflandırılan illerin bazılarında sokağa çıkma kısıtlamaları kaldırıldı, işletmeler uzun süre sonra tekrar açıldı, yüz yüze eğitime kademeli olarak geçiş başladı.

YASAKLAR GERİ GELEBİLİR

İki haftada bir güncelleneceği açıklanan koronavirüs risk haritasında ki değişimlere göre kentlerin tekrar kısıtlamaya girebileceği veya yasakların esnetilebileceği söylendi. İlk olarak 1 Mart'ta yayınlanan haritanın ardından güncellenmiş haritanın yarın yayınlanması bekleniyor.

NE BU KALABALIK

Orta riskli iller arasında yer alan Aydın'da hafta sonu ve 65 yaş üstü ile 20 yaş altı vatandaşlara uygulanan sokağa çıkma kısıtlamaları kaldırıldı. Kafe, restoran ve lokanta tarzı işletmelerin tekrar müşteri kabul edebilmeye başladığı şehirde aylardır evlerinden çıkamayan vatandaşlar Yaz günlerini aratmayan hava ile birlikte adeta özgürlüğün tadını çıkarmaya başladı.

Turizmin gözbebeği Kuşadası'nda güzel havayla birlikte oluşan kalabalık tepkilere neden oldu. Vatandaşların zaman zaman maske ve sosyal mesafe kurallarına uymaması dikkat çekti. Adada esnaflık yapan İbrahim Üzmez, "İş yapmaktan mutluyuz. Aylardır kapalı kaldık, evimize ekmek götüremez olduk. Karar sonrası tekrar açıldık, çalışanlarımız döndü. İlk pandemi döneminde çektiğimiz kredileri anca ödeyebiliyoruz.

Biliyoruz ki bu kısıtlamalar kalkabilir. Yine biliyoruz ki vatandaşlar aylardır evlerinde kalmaktan sıkıldı ama bu kalabalık gerçekten korkutucu. Yasakların geri gelip gelmemesi vatandaşların elinde, buna özen göstermek çok önemli"
dedi.

whatsapp-image-2021-03-13-at-16-01-12.jpeg

whatsapp-image-2021-03-13-at-16-01-15.jpeg

whatsapp-image-2021-03-13-at-16-01-16.jpeg

whatsapp-image-2021-03-13-at-16-01-17.jpeg

whatsapp-image-2021-03-13-at-16-01-19.jpeg

whatsapp-image-2021-03-13-at-16-01-35-1.jpeg

whatsapp-image-2021-03-13-at-16-02-01.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler