Aydın'da yüzlerce öğretmen 'Geçinemiyoruz' diyerek eylem yaptı

Aydın'da yüzlerce öğretmen 'Geçinemiyoruz' diyerek eylem yaptı

Öğretmenlerin sorunlara çözüm getirilmediğini belirten Eğitim İş Sendikası'na kayıtlı öğretmenler, Aydın Atatürk Kent Meydanında basın açıklaması yaptı. “Barınamıyoruz geçinemiyoruz” diyen Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, 24 Kasım öğretmenler gününde iş bırakacaklarını açıkladı.

Haber: (Yusuf KONRAT)

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Aydın Büyükşehir Belediyesi önünde toplandı. Pek çok öğretmen ve Eğitim-İş üyesi ile Atatürk Kent Meydanı'na yürüyen grup, Kent meydanında basın açıklaması yaptı.

2.jpg

Açılış konuşmasında KYK yurdunda ölen Zeren Ertaş’ı hatırlatan Eğitim-İş Aydın Aydın Şube Başkanı Şaban Özdemir, “Aydın'da Kredi Yurtlar Kurumu'na bağlı Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda arızalanan asansörün düşmesi sonucu Adnan Menderes Üniversitesi öğrencisi gencecik kızımız Zeren Ertaş'ı kaybettik, acısı yüreklerimizi yakmaya devam ediyor, ışıklar içinde yatsın. Ne yazık ki hala sorumlular hakkında ciddi bir işlem yapılmamıştır. Zeren Ertaş'ı liyakatten uzak yönetim anlayışı öldürmüştür. En kısa sürede sorumluların hesap vermesini, sorumluluklarını yerine getirmeyenlerin bedelini ödemesini Eğitim-İş olarak beklemekteyiz” dedi.

3.jpg

24 KASIMDA İŞ BIRAKILACAK

Basın açıklamasına devam eden Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, 24 Kasım’da öğretmenler gününde iş bırakacaklarını, 25 Kasım Cumartesi günü büyük Ankara buluşmasında, Anıtkabir’e gideceklerini söyledi. Konuşmasına devam eden Özbay şunları kaydetti:

“Bu eylemlilik sürecimizin en önemli 2 durağı ise 24 Kasım ve 25 Kasım olacaktır.24 Kasım Öğretmenler Günü’nde, okullarımızda öğrencilerimizle olmak, tebrikleri almak yerine üretimden gelen gücümüzü kullanarak iş bırakacağız. 25 Kasım Cumartesi günü ise düzenleyeceğimiz büyük Ankara buluşmasında, Anıtkabir’e giderek Atamıza, Başöğretmenimize saygılarımızı sunacak, sonra alanlardan Başöğretmenin eğitim neferlerinin haksızlık karşısında nasıl tek yumruk olduğunu göstereceğiz.”

4.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler