Aydın bu sene balığa doyacak

Aydın bu sene balığa doyacak

Protein kaynağı bakımından zengin, sofraların vazgeçilmezi balıklara talep arttı. Balık fiyatlarının 90 ila 1.000 lira arasında değiştiğini söyleyen Balık Çarşısı esnaflarından Yusuf Turgut, Ajans Aydın Gazetesi’ne konuştu.

Haber: (Yusuf KONRAT)

Her türlü balığın bu aylarda olduğunu söyleyen Yusuf Turgut, “Her yıl balık sezonu 1 Eylül’de başlar 15 Nisan’da sonlanır. Geri kalan 4 aylık süre balıkların yumurta salma süresidir. 1 Eylül’den beri sardalyasıydı, hamsiydi aklınıza gelebilecek bütün deniz ürünleri çıkıyor” dedi.

aa.jpg

İŞLER BU SENE İYİ

Balığa ilginin yüksek olduğunu aktaran Turgut, “Bu sene talepler yüksek, dışarıdaki bozuk gıdaların bizim sektöre yansıması çok büyük oldu. Dünya gıda sağlık örgütleri bunu açıkladı, balık bozulmayan tek ürün, bundan dolayı balığa bu sene talep yüksek” diye konuştu.

.jpg

HAMSİ KÜLTÜR HALİNE GELDİ

Vatandaşların alım gücüne göre tercihlerin değiştiğini söyleyen Turgut, “Balıkların tercih durumu biraz ekonomiktir, hamsi rağbet görüyor, hamsi biraz kültür meselesi oldu bu ülkede. Sardalya ve hamsi en çok rağbet görenler arasında, hamsiden sonra sardalya, biraz daha ekonomik durumu iyi olanlar barbunya, çupra, levrek gibi ürünleri tercih ediyor” ifadelerini kullandı.

-001.jpg

Turgut, yeni sezona kadar fiyatlarda bir değişiklik olmayacağını ve şimdiki balık fiyatlarını şu şekilde sıraladı:

Sardalya: 90 TL
Hamsi: 100 TL
Çupra: 200 TL
Levrek: 250 TL
Deniz Supra: 500 TL
Deniz levrekleri: 400-450 TL
Kalkan: 1.000 TL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler