Aydın'daki cinayetle ilgili dikkat çeken detay

Aydın'daki cinayetle ilgili dikkat çeken detay

Didim'de cinayete kurban giden Yağmur Tayhan'ın ailesi, cinayet günü ve öncesinde yaşananları gazetecilere anlattı.

Didim ilçesine bağlı Cumhuriyet Mahallesi'nde ailesiyle yaşayan Yağmur Tayhan, 25 Temmuz'da alışveriş yapmak için evden ayrılmış, kızlarından bir daha haber alamayan ailesinin durumu İlçe Emniyet Müdürlüğüne bildirmesinin ardından arama çalışmaları başlatılmıştı.

Kız çocuğunun cesedi, 27 Temmuz'da bir arsada bulunmuş, vücudunda çokça bıçak izi tespit edilmişti.

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğince olayla ilgili özel ekip görevlendirilmiş, şüphelinin, çocuğun babasının dükkanının bitişiğindeki apartmanın üst katında oturan 53 yaşındaki Nizam Cansızlar olduğu belirlenmişti. Ekiplerce yakalanan zanlı, tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

"KIZIMIN SAĞ OLARAK BULUNMASINI BEKLEDİK"

Cinayet öncesi ve sonrasında yaşananlar hakkında gazetecilere açıklamada bulunan talihsiz kızın annesi Ayşe Tayhan, "Nizam Cansızlar dükkanımızın karşısındaki evde eşiyle yaşıyordu. Yağmur, 5 yabancı dil biliyordu, Almancayı da çok seviyordu. Okulda yabancı dil olarak Almancayı seçti. Cansızlar, dükkanımıza geldiğinde kızıma Alman eşinin kitaplarından vereceğini söylüyordu. Yağmur'a amca gibi yaklaşıyor, bize de sürekli 'Kardeşim' diyordu. Kızımı 2 gün kayıp olarak aradık ve sağ olarak gelmesini bekledik ama ölü bulunması bizim için ayrı bir çoktu. Ancak bu kişinin yapması bize daha çok çok etkisi yarattı. O ölmediği müddetçe alacağı hiçbir ceza beni rahatlatmayacak" dedi.

"AMCA DEYİP ELİNİ ÖPMÜŞTÜ"

Cinayete kurban giden Yağmur'un olayın 1 gün öncesinde Kurban Bayramı nedeniyle katil zanlısının elini öptüğünü söyleyen baba Mehmet Tayhan ise, "Yaklaşık 1 yıldır bu kişiyle tanışıyoruz. Evi dükkanımıza komşuydu, haftada bir gün de olsa görüşüyorduk fakat çok aşırı samimiyetimiz yoktu. Kızım kaçırılmadan bir gün önce Kurban Bayramı diye, 'amca' deyip elini öpmüştü. Sözde 'hediye aldım' diyordu. Daha sonra da aşağıdaki dükkanlardan koli bandı almış. Olayı tasarlayarak yapmış, ondan böyle bir şey beklemiyorduk. Kızımın cesedi bulunduktan sonra emniyete, olay yerine evi yakın diye belki görmüş ve duymuştur diye onun ismini verdik ama katili o çıktı" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler