Didim'de mucize yavrular ile mutlu son

Didim'de mucize yavrular ile mutlu son

Didim'de nesli tükenme tehlikesi altında olan caretta caretta yavrularının çıkışında sona ulaşıldı.

Aydın'a bağlı Didim ilçesinde bulunan Parlamenterler Sitesi kumsalında son yuvadaki caretta caretta yavru çıkışı sona erdi. Son yuvanın kontrol açılışı; Tarım ve Orman Bakanlığı 4. Bölge Müdürü Kerim Gençoğlu,  Yardımcısı İbrahim Çolak, Aydın DKMP Şube Müdürü Egemen İşcan, ADÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Oğuz Türkozan, Ekosistemi Koruma ve Doğa Severler Derneği (EKODOSD) üyeleri ve site sakinlerinin katılımıyla yapıldı.

EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, yapılan tespitlerde, anne caretta carettanın son yuvaya 107 yumurta bıraktığını ve 73 yavrunun sağlıklı bir şekilde denize ulaştığını tespit ettiklerini belirtti. 34 adet bozuk ve yavru oluşmamış yumurta tespit edildi. Site sakinlerinin mutluluk içinde izlediği, yuvanın dibinde canlı çıkan 5 yavru da sağlıklı bir şekilde denize gönderildi. 

Sürücü, konu hakkında yaptığı açıklamada, "Altındaki bezle yavruların denize gidişini izlemeye çalışan bebekten, elinde bastonuyla gelen yaşlı teyzelere kadar mutluluk veren yavru çıkışları, önemli farkındalık yaratarak çevre bilinci oluşturdu" diyerek doğa severlere teşekkür etti. 

EKODOSD üyeleriyle birlikte, çoğunlukla çocuklara verilen yuva alanı gönüllü sorumluluğunu başarıyla yerine getiren Ayşegül Yıldırım, Kuzey Soydaş, Mina Soydaş, Esra Torun, Filiz Aksoy, Nehir Alnajjar, Asya Doğan, Gönlüm Ergin, Hanzade Çelebi, Caner Ataman ve Mustafa Eke’ye, kontrol açılışına katılan yetkililer tarafından teşekkür belgeleri takdim edildi.

whatsapp-image-2021-09-03-at-14-15-44-3.jpeg

whatsapp-image-2021-09-03-at-14-15-44-2.jpeg

whatsapp-image-2021-09-03-at-14-15-46.jpeg

whatsapp-image-2021-09-03-at-14-15-45-3.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler