Aydın'daki cinayette yeni gelişme

Aydın'daki cinayette yeni gelişme

Aydın'ın Efeler ilçesindeki dağlık arazide bir bölümü toprağa gömülü halde cesedi bulunan Salih Yılmaz'ın ölümüne ilişkin davada karar çıkmıştı. Yargıtay, sanık H.A., ve A.B.S'ye verilen beraat kararını bozdu. İki sanığa 1yıl daha ceza verildi

Olay, 2017 yılında Aydın'ın Efeler ilçesinde yaşandı. Alınan bilgilere göre, 20 yaşındaki Salih Yılmaz, Danişment Mahallesi mevkisindeki dağlık arazide göğsünden aşağısı toprağa gömülü bulundu. O gece birlikte olduğu 2 arkadaşı H.A., ve A.B.S., olay sonrası tutuklanmıştı.

Sanıklar ifadelerinden, sentetik uyuşturucu satın aldıklarını, Yılmaz’ın aşırı dozda kullandığını, bunun üzerine istifra etmeye, vücudunun kasılmaya başladığını ve sonrasında hareketsiz kaldığını, nabzının atmadığını, panik yaparak korktuklarını ve arkadaşlarının cesedini Danişment köyü Bozyer mevkisine bıraktıklarını, korktukları için olayı kimseye söyleyemediklerini, aynı mevkiye tekrar gittiklerinde mezar kazarak cansız bedenini gömdüklerini itiraf etti. 2 şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yıllar süren yargılama sonucunda 2 sanığın beraatine karar verilmişti.

Salih Yılmaz'ın ailesinin isteği ve avukatlarının girişimleri ile beraat kararının bozulması için Yargıtay'a başvuruldu. Yargıtay kararı bozarak yeniden yargılanmalarını istedi. Bugün hakim karşısına çıkan A.B.S ve H.A., beraat kararına devam edilmesini istese de mahkeme heyete iki sanığa da 1'er yıl ceza verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler