Efeler’de tarih, mitoloji ve sanatın festivali başladı

Efeler’de tarih, mitoloji ve sanatın festivali başladı

Efeler Belediyesi’nin ev sahipliğinde bu yıl ikincisi düzenlenen Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ile UNESCO Türkiye Milli Komisyonu’nun katkılarıyla gerçekleştirilen IV. Uluslararası Mitoloji Film Festivali yoğun katılımla kapılarını açtı.

Nevzat Biçer Nikah ve Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliklerde sinema, kültür ve sanat bir araya gelirken, özellikle çocuklar ve gençler farklı kültürlerin hikâyeleriyle tanışma fırsatı buldu.

Festivalin ilk günü, saat 11.00’de Fransız yapımı Les Mystérieuses Aventures de Claude Conseil filminin gösterimiyle başladı. Doğayla iç içe sakin bir yaşam süren emekli bir kadının beklenmedik olaylarla değişen hayatını konu alan film, mizahi anlatımı ve kuşaklar arası iletişime dikkat çeken hikâyesiyle izleyicilere keyifli anlar yaşattı.

Program, saat 13.00’te Begüm Çınar’ın eğitmenliğinde 9-14 yaş grubundaki çocuklara yönelik düzenlenen "Kendi Tamganı Yap" atölyesiyle devam etti. Türk kültüründe tarih boyunca kullanılan ve kimlik, aidiyet ile çeşitli anlamları temsil eden tamgaların ele alındığı atölyede çocuklar, kültürel sembollerin anlamlarını öğrenirken kendi tasarımlarını oluşturma fırsatı buldu. Hem eğitici hem de eğlenceli yönüyle öne çıkan etkinlik, minik katılımcıların kendi düşüncelerini ortaya koymalarına imkan sağladı.

Günün bir diğer film gösteriminde ise Le Pharaon, le Sauvage et la Princesse sinemaseverlerle buluştu. Ünlü yönetmen Michel Ocelot imzasını taşıyan animasyon filmi; Antik Mısır, Orta Çağ Fransası ve 18. yüzyılın Osmanlı dünyasında geçen üç farklı masalı izleyiciyle buluşturdu. Aşk, cesaret, özgürlük ve adalet gibi evrensel temaları işleyen yapım, renkli görsel dünyası ve masalsı anlatımıyla festivalin kültürel zenginliğine katkı sundu.

İlk gününde farklı yaş gruplarından katılımcıları ağırlayan festival, Efeler'de kültür ve sanatın buluşma noktası oldu.

Mitoloji Film Festivali, 20 Ekim Salı günü Tralleis Antik Kenti’nde gerçekleştirilecek etkinliklerle devam edecek. Tarihin ve sanatın bir araya geleceği program kapsamında Kore Yelpaze Dansı gösterisi düzenlenecek. Geleneksel Kore kültürünün zarafetini yansıtan gösteri, katılımcılara farklı bir kültürel deneyim sunacak.

Programda ayrıca Türk ve Kore mitolojisinin ele alınacağı söyleşi gerçekleştirilecek. İki kültürün mitolojik anlatıları, ortak değerleri ve tarihi birikimleri üzerine yapılacak değerlendirmelerle katılımcılar farklı medeniyetlerin kültürel zenginliklerini yakından tanıma fırsatı bulacak.

Efeler Belediyesi, festivalin ikinci gününde Tralleis Antik Kenti’nde gerçekleştirilecek etkinliklere katılmak isteyen vatandaşlar için ücretsiz ulaşım imkânı sağlayacak. Bu kapsamda, 20 Ekim Salı günü saat 14.00’te Bey Camii önünden Tralleis Antik Kenti’ne ücretsiz servis aracı hareket edecek. Kültür ve sanat etkinliklerini toplumun her kesimiyle buluşturmayı amaçlayan Efeler Belediyesi, ulaşım desteğiyle vatandaşların festivale katılımını kolaylaştıracak. Festivalin ikinci günündeki etkinlikler de tüm vatandaşların katılımına açık olacak.

aw813703-01.jpg

aw813703-02.jpg

aw813703-05.jpg

aw813703-06.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler