Aydın'daki spor kulüpleri rahat nefes alacak: Milyonlarca lira destek geldi

Aydın'daki spor kulüpleri rahat nefes alacak: Milyonlarca lira destek geldi

Amatör Spor Haftası Tesis Yatırımları ve Spor Kulüplerine Destek programı gerçekleşti.

(Haber: Enes UZUN)

Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen program, Aydın Kültür Turizm Merkezi’nde gerçekleşti. Programa Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Ak Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürü Cenap Filikçioğlu, Aydın Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Hasip Arıkan ve Ak Parti Aydın Gençlik Kolları Başkanı Ozan Ancın katılım sağladı. Program saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından başladı.

"BAŞKANLARIN GÖREVİ GENÇLERİMİZİ SOSYALEŞTİRMEK"

ASFK başkanı Hasip Arıkan, “Gönüllülük esasına dayanan bir görevi yerine getiren kulüp başkanları ve yöneticilerimizin en önemli amacı gençlerimizin içki, sigara, uyuşturucu gibi alışkanlıklardan ve bu gençlerimizin kötü arkadaş ortamından kurtarmak, sosyalleştirmek gibi görevleri vardır. Bu bakımdan kulüplerimizin görevleri her geçen gün artmaktadır.”

1 MİLYAR 500 MİLYON TL TESİSLEŞME YATIRIMI

Programda konuşan Mustafa Savaş, “Son iki yılda Aydın’da çok önemli yatırımlar yaptık. Sayın Spor Bakanımız Kasapoğlu’nun öncülüğünde Ankara’da yaptığımız protokol kapsamında 1 buçuk milyarlık yatırımının protokolünü yaptık. Bu kapsamda 119 tane halı saha yaptık ve teslim ettik, bunun yanında 17 tane tüm ilçelerimizde gençlik merkezi, yarı olimpik yüzme havuzları, sentetik çim sahalar ve önümüzde ki dönem için 3 bin 500 kişilik kapalı spor salonu, 24 saat canlı Aydın’a yakışır bir stadyum yapılması adına girişimlerimiz devam ediyor. Sadece bu proje bedeli 300 milyon. Biz 1 buçuk milyonluk yatırımımızı Aydınlı gençlerimizle buluşturacağız." dedi.

"ADNAN MENDERES STADYUMU’NU YENİLİYORUZ"

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy ise, “Aydın ilimizde toplamda 119 halı saha bütün ilçelerimizde farklı sayılarda gerçekleştirildi ve bunların tamamen yapım aşaması bitti. Gençlik ve Spor Bakanlığı’mızın ilimize kazandırdığı diğer çalışmalar ise, 9 gençlik merkezi, 3 spor salonu, 7 yarı olimpik yüzme havuzu, 3 sentetik zeminli futbol sahası, 2 adet mahalle tipi bir spor salonu 1 basketbol sahası, 1 voleybol sahası. Bunlar biten yatırımlarımız, bir de devam etmekte olan çalışmalarımız var. Aydın için önemli Adnan Menderes Stadyumu artık eskidi ve bunun başka bir yere taşıyıp taşımayalım tartışmaları da yapıldı ama neticede kent merkezinde herkesin ulaşabileceği bir noktada yenilenmesine karar verildi. Projesi tamamlandı yakın bir tarihte yapım ihalesine çıkacağız ve burasıda Aydın’ımız için oldukça önemli ve değerli bir spor tesisi olarak devam edecek.” ifadelerini kullandı.

resim-2023-05-03-191247976.png

resim-2023-05-03-191255153.png

resim-2023-05-03-191306990.png

resim-2023-05-03-191313631.png

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler