Aydın'ı pırlantaya benzetti

Aydın'ı pırlantaya benzetti

İzmir Valiliği’ne atanan Yavuz Selim Köşger, Aydın’a veda etti. Köşger, “3 yıl çok hızlı geçti bu anlamda ve bana yetmedi. 3 yıl yeterli gelmedi. Aydın’a doyamadım” dedi.

İçişleri Bakanlığı’nın açıkladığı Valiler Kararnamesi ile İzmir Valiliği’ne atanan Yavuz Selim Köşger Aydın’a veda etti. Zaman zaman duygulu anların da yaşandığı yemekte konuşan Köşger, 3 yılın nasıl geçtiğini fark edemediğini belirterek, “Rüzgâr gibi geçti. Çok kısa sürdü gibi geldi bana. Sıkıntılı ortamlarda zaman zor geçiyor ama sevdiğiniz insanlarla beraberseniz, sevdiğiniz dostlarla beraberseniz, onlarla gönül gönle bir iş yürütüyorsanız, coğrafya, iklim, ortam güzelse, gönüller güzelse zaman su gibi akıp geçiyor. 3 yıl çok hızlı geçti bu anlamda ve bana yetmedi. 3 yıl yeterli gelmedi. Aydın’a doyamadım. Bu anlamda inşallah yaptığımız hizmetlerle anılırsak gönlümüzü teselli edecek bir husus olarak bize belki teselli olur” diye konuştu.

 

"AYDIN ‘PIRLANTA’ GİBİ"

 

Aydın’da görev yaptığı üç yılın çok hızlı geçtiğini ifade eden Vali Köşger, “Coğrafya, iklim, ortam, gönüller güzelse zaman su gibi akıp geçiyor. Üç yıl bana yetmedi. Aydın’a doyamadım. Aydın’da yaptığımız hizmetlerle anılırsa gönlümüz huzura erecek. Türkiye’deki vilayetler arasında müstesna bir vilayet. İşlendikçe değeri artacak bir pırlanta kıymetinin bilinmesini temenni ediyorum. Çünkü tuz ekmek yedik. Tuz ekmeğin hatırı var. Birlikte iş yaptık, onun hatırı var. Aydın, Türkiye’deki vilayetler arasında müstesna bir vilayet. Her anlamda müstesna bir vilayet. Aydın, işlendikçe değeri artacak bir pırlanta. Kıymetinin bilinmesini temenni ediyorum. Her gelen, değerini artırma anlamında çalışmalar yaparak devam etmeli” dedi.

 

“ALLAH BU ŞEHRE VERDİKÇE VERMİŞ”

 

“Aydın’ın hakikaten çok ciddi bir potansiyeli var” diyen Köşger, “Bu şehir size emanet. Bulunduğu noktadan daha iyi yere taşımak sizlerin omzunda bir vazife. Daha kalkınmış ve hak ettiği yere geldiğini görmek beni mutlu edecektir. İlimizin çok ciddi bir potansiyeli var. Allah bu şehre verdikçe vermiş. Sadece yaz turizmi değil 365 gün turizm yapabilecek potansiyel var. Antik kentler, termal turizm, tarımı teknolojiyle buluşturup, katma değeri yüksek ürünler üretmek lazım. Makine sanayi ile ilgili ciddi potansiyeller var. Bunların meyvelerini toplayacağız” ifadelerini kullandı.

 

Vali Köşger’in hitabının ardından plaket ve hediye takdimi gerçekleşti.

 

Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü’nde düzenlediği yemeğe AK Parti Aydın Milletvekilleri Mustafa Savaş, Metin Yavuz, Bekir Kuvvet Erim, Rıza Posacı, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu tüm ilçelerin belediye başkanları, kurum kuruşların müdürleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

 

HABER: İNAN GÜL

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler