Aydın'ın kahraman köpeği Rıfkı

Aydın'ın kahraman köpeği Rıfkı

Çine'de meydana gelen orman yangını sırasında Katıdemirel ailesinin köpeği Rıfkı, bir ahır dolusu büyükbaş hayvanı alevlerden zarar görmeden kurtuldu.

Muğla'nın Yatağan ilçesinde başlayan ve Gökbel Dağı üzerinden Aydın'ın Çine ilçesine bağlı Akçaova Mahallesi'ne ulaşan orman yangını ile mücadele sürüyor. Alevlerin yayılması nedeniyle 6 mahallenin tahliye edildiği söndürme çalışmalarına uçak ve helikopterlerde destek veriyor.

Yangın, Nuri ve Sevcan Katıdemirel çiftini de vurdu. Alevler evlerini ve ahırlarını sardı. Nuri Katıdemirel, yangına müdahale ederken yaklaşık 3 metrelik yükseklikten düştü, kolunu ve ayağını kırdı. Hayvanları ise ahırda kaldı. Alevler Sarıköy'ü sarınca köy sakinleri de hayvanlarını kurtarmanın derdine düştü. Ancak hayvanlar yangının korkusuyla ahırdan bir türlü çıkmak istemedi. O esnada devreye Rıfkı girdi. Sokağa çıktı, aşağıya doğru inmeye başladı ve tüm inekler peşine takıldı.

Yangın nedeniyle hasarları büyük olsada Rıfkı sayesinde teselli olduklarını söyleyen Sevcan Katıdemirel, "Bizim yanımızdan ayrılmıyor zaten. Ben makineye hayvanları takıyorum, benim yanımda, arkamda, önümde devamlı dolanıyor yani. Hayvanlar çıktı mı o yürüyor, yani o yürüdü mü hayvanlar yürüyor zaten" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler