Arıkan: En büyük gayem güçlü bir Türkiye inşasında pay sahibi olmak

Arıkan: En büyük gayem güçlü bir Türkiye inşasında pay sahibi olmak

AK Parti Aydın İl Başkan Yardımcısı ve İl Tanıtım ve Medya Başkanı, İnşaat Mühendisi Erol Arıkan, siyaset hayatını ve iş dünyasında gelişmeleri Ajans Aydın Gazetesi ile paylaştı.

Kısa süren memuriyet hayatının ardından özel sektöre atıldığını, kurucusu olduğu Marka Mühendislik ve Mimarlık Şirketi'nde Aydın ve çevre illerde hizmet verdiklerinden bahseden Arıkan, "1985 yılında Elazığ’da doğdum. Sonrasında 1991 yılında babamın memuriyeti sebebi ile Aydınımızın Söke ilçesine taşındık. İlk, orta ve lise öğrenimimi Söke ilçesinde, lisans eğitimimi ise Isparta’da Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun olarak tamamladım. Ardından eğitim hayatım Adnan Menderes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Ana Bilim Dalı’nda Yüksek Lisans Eğitimimi tamamlayarak devam etti. Mezuniyetim sonrası sektörlerinde saygın firmaların konut projelerinde gerek şantiye şefi olarak gerekse de saha mühendisi olarak çalışarak kariyer hayatıma devam ettim. Bunun yanı sıra bir dönem Aydın İl Özel İdaresi’nde üç ayrı şube müdürlüğünde saha ve proje kontrol mühendisi olarak görev yaptım. Aydın İl Özel İdaresi çatısı altındaki görev sürem sonrası Genel Sekreterliğimiz ve Şube Müdürlüğümüz tarafından gayretlerimin ve çalışma hayatımdaki disiplinim göz önünde bulundurularak teşekkür plaketi ile ödüllendirildim. Şuan da ise kurucusu olduğum Marka Mühendislik ve Mimarlık Şirketi’nde Makine Mühendisi kardeşim Emrah Arıkan ile birlikte müteahhitlik ve danışmanlık hizmetlerimizin yanı sıra mimar ve iç mimar iş ortağı arkadaşlarımız ile birlikte tasarım ve uygulama bazlı iç mimarlık hizmetleri vermekteyiz." dedi.

"VATANDAŞLAR ŞÜPHEYE KAPILMAMALI"

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen depremin ardından ortaya çıkan "Aydın'da yapılar depreme dayanıklı mı?" sorusuna da yanıt veren Arıkan, "Aydınımızda bir inşaat mühendisi olarak görüşümü ifade etmem gerekirse son 15 senede denetime tabi olarak yapılan konutların çoğu deprem yönetmeliğine uygun bir şekilde ve ciddi anlamda ilgili kurumlar tarafından denetlenerek yapıldı ve yapılmakta. Vatandaşlarımızın konut alımı noktasında şüphelere kapılmalarına gerek duymuyorum. Dileyen vatandaşlarımız konutlarını almadan önce ilgili kurumlardan konutun depreme dayanıklılığı noktasındaki gerekli belgelere ulaşabilir ve gönül rahatlığı ile konutlarına sahip olabilirler" diye konuştu.

"FAHİŞ RAKAMLARLA KARŞILAŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Pandemi döneminde inşaat sektörünün de zor zamanlar yaşadığını, yapı maliyet farklarının yüzde 300 çizgisine ulaştığını söyleyen Arıkan, "Dilerim en yakın zamanda sektörümüz eski günlerine döner." diyerek gerekli önlemler alınmadıkça daire satışlarında fahiş rakamlarla karşılaşılmaya devam edileceğini belirtti. Arıkan, "Tüm dünyayı olduğu gibi Türkiye'yi de etkisi altına alan koronavirüs salgınından en çok etkilenen sektörlerin başında inşaat sektörü yer aldığından bahsedebiliriz. Sizlerin de şahit olduğu üzere yeni tip koronavirüs salgını sonrası şantiyelerin kapatılması ve proje iptalleri nedeniyle zor bir dönemden geçen inşaat sektörü ekonomisinde önemli daralma yaşandı. Bu daralma sonrası gerek malzeme temini noktasında yaşanılan sorunlar, gerek döviz kurlarında yaşanılan farklılıklar malzemelerin birim fiyatlarında ciddi anlamda yükselişlere sebep oldu. İşte bu yükselişler de konutlarda maliyetlere yansıyınca yüzde 300’lere varan maliyet farkları alıcıya negatif ölçüde yansıdı. Tabi devletimizin sektörümüz ile alakalı destekleri var fakat kredi faiz oranları alıcı ve satıcı açısından makul rakamlara ulaşmadıkça ne yazık ki daire satışlarında fahiş rakamlarla karşılaşmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"SİYASETE ALLAH RIZASI İÇİN GİRDİM"

Siyaset hayatının henüz 15 yaşındayken başladığını, siyasette çıraklık ve kalfalık döneminin uzun sürdüğüne inandığını söyleyen Arıkan, "Siyaset hayatıma 1999-2000 yıllarında birçok kimse için çok genç sayılabilecek yaşlarda atıldım. Bugüne kadar geçen süre zarfında çeşitli kademelerde görevler alarak siyaset arenasında aktif çalışmalarda bulundum. Siyasete nasıl ve neden girdiniz sorunuza cevap vermem gerekirse de şöyle cevap vermek istiyorum, Merhum Abdurrahim Karakoç'a sormuşlar "Siyasete niye girdiniz?" diye, cevap vermiş "Allah rızası için girdim". Benim de siyasete giriş sebebim tam da bu yüzden. Aile büyüklerimizden bize miras bir söz olan aldığımız nefeste, attığımız adımda ve alacağımız her kararda Allah’ın rızasını kendimize ölçü edinerek yaşamak ve bunu bir yaşam tarzı ve dava anlayışı olarak görüp mücadele vermek benim siyaset anlayışımın temelini oluşturmakta." dedi ve ekledi, "Kıymetli bir büyüğümden şöyle bir söz ve destek duymuştum; genç yaşta siyasete girin, siyaset yapın. Siyaset yapa yapa öğrenilir. Siyasetin çıraklığı ve kalfalığı uzun sürer. Genç yaşta siyasete girerseniz devlet adamı, emekli olduktan sonra girerseniz, milletvekili olursunuz diye. Benim de genç yaşta siyasete girmemdeki en büyük gayem gönül borcumuz olan memleketimize, bu kutsal vatan toprağını bizlere emanet eden ecdadımıza, aziz milletimize ve devletimize karşı olan sorumluluğumu her mecrada yerine getirmek ve bu hassasiyetle çalışıp, gayret edip gelecek nesillerimize daha yaşanılabilir bir ülke, dünya coğrafyasında ise söz sahibi büyük ve güçlü bir Türkiye’nin inşasında pay sahibi olmak. İnşallah bunu başarırız."

"GENÇLER SİYASETTE OLMALI"

Siyaset hayatının geleceği hakkında da açıklamalarda bulunan Arıkan, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bizlerle paylaştığı üzere AK Partimizin bugün ki temsilcisi olduğu kadim davamızı geleceğe taşıyacak, büyütecek olan gençler olan bizler siyasette olmalı, varlık göstermeli, kendimizi her bakımdan geliştirmeli ve şartlar ne olursa olsun yılmamalı, heyecanımızdan, motivasyonumuzdan ödün vermeyerek geleceğin Türkiye’sindeki kadrolara kendimizi hazırlamalıyız. Gerek kıymetli büyüklerimiz gerekse de bizler kendimizi yeterli ve etkin gördüğümüz anda siyasette herhangi bir makam için aday olamamamızın önünde ben hiçbir bir engel görmüyorum. Biliyorum ki siyasette büyüklerimizin bilgi, birikim ve tecrübelerinin yanına biz gençlerin heyecanı, dinamizmi eklendiği vakit işte o zaman siyasette başarının sağlanması ve başarıda istikrarın sağlanması kaçınılmaz oluyor" diye konuştu.

"AKTİF OLARAK SAHADA ÇALIŞIYORUZ"

AK Parti Aydın İl Teşkilatı olarak aktif saha çalışmalarının devam ettiğini, 2023 vizyonu doğrultusunda hedeflerine ulaşmayı amaçladıklarını söyleyen Arıkan, "AK Parti Aydın İl Tanıtım ve Medya Başkanı olarak Aydın siyasetinde AK Parti’nin rolü ve hedefi sorunuza değinecek olursak, öncelikle iki dönemdir şahsımı yönetiminde görev vererek onurlandıran değerli AK Parti Aydın İl Başkanımız Sayın Ömer Özmen başkanıma, ağabeyime teşekkür ederek sözlerime başlamak istiyorum. Bildiğiniz üzere AK Parti Aydın teşkilatı tüm kademeleri ile aktif olarak sahada çalışmakta. Gerek saha çalışmalarımız gerekse de teşkilat çalışmalarımız yoğun bir çalışma takvimi dahilinde devam etmekte. Bu çalışmalarımızda kıymetli vatandaşlarımızın sorun, sıkıntı, dilek ve temennilerini not ediyor, sorunların, taleplerin çözümü noktasında ilgili kurum ve mercilerle istişarelerimizi yapıyor, merkezi hükümetimizin ve belediyelerimizin çalışmalarını, projelerini vatandaşlarımız ile paylaşıyoruz. Tabi il tanıtım ve medya başkanı olarak gerek bana gerekse de birim başkanlarımıza düşen en önemli görevlerden biri de son 19 yılda yapmış olduğumuz yatırımları vatandaşlarımız ile paylaşmak ve hafızalarımızı güncel tutmak" ifadelerini kullandı.

"AYDINIMIZIN İNSANI YÜREĞİNİN SAFLIĞINI ZEYTİNİN YAĞINDAN ALIR"

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yaşadığı bir anısını da paylaşan Arıkan, "Bir gün gazi meclisimizde çeşitli illerden milletvekili büyüklerimin de bulunduğu bir ortamda benden Aydınımızdan bahsetmem istenildiğinde demiştim ki; Aydınımız gökyüzünün altındaki en güzel yeryüzüdür ve Aydınımızın insanı dilinin tatlılığını, incirinin balından alan tatlı dilli, güler yüzlü insanlardır, Aydınımızın insanı yüreğinin saflığını, zeytininin yağından alan saf, temiz ve iyi yürekli insanlardır. Aydınımızın insanı alnının akı pamuğunun beyazı kadar ak olan her daim alnı ak ve  açık şekilde yaşayan güzel insanlardır. Bu betimlemelerimden yola çıkarak şunu söyleyebilirim ki, Aydınımızın insanı kavgadan, tartışmadan, ikili polemiklerden haz eden kimseler değillerdir. Sağduyudan, çözümcü yaklaşımdan, saygı, sevgi ve hoşgörülü yaklaşımlarda bulunanlar her daim Aydın siyasetinde desteklenmiş ve sahip çıkılmıştır. Biz AK Parti Aydın ailesi olarak kavgalardan, polemiklerden ve tartışmalardan taraf olmayarak sadece işimizi yaparak kendimizi, derdimizi ve geleceğe dair projelerimizi kıymetli hemşerilerimize anlatarak inşallah seçim sürecimiz boyunca çalışmalarımızı yürütecek ve en nihayetinde bizlere inanmış değerli hemşerilerimizin de destekleri ve teveccühleri ile Aydınımızda seçimlerden alnımızın akı ile çıkacağız." diyerek Elazığ'da doğmuş olsada Aydın'ı memleketi olarak benimsediğini belirtti.

Arıkan, sözlerini şöyle tamamladı; "Hayatımın her anında destekleri ile benimle olan değerli aileme sevgilerimi ve teşekkürlerimi paylaşıyorum. Ayrıca AK Parti Aydın İl Tanıtım ve Medya Başkanı olarak bizlere çalışmalarımızda vermiş olduğunuz ilgi ve desteklerinizden ötürü size ve sizlerin vesilesi ile Aydınımızda faal olarak çalışmakta olan tüm basın mensubu arkadaşlarımıza bu vesile ile tekrardan şahsım ve mensubu olmaktan her zaman gurur duyduğum AK Parti Aydın ailemiz adına teşekkür ediyor, çalışmalarınızda her zaman yanınızda olduğumuzu yineliyor ve başarılar diliyorum.

Ve son olarak şunu da sizlerle paylaşmak istiyorum. AK Parti Aydın ailesi olarak teşkilatımızın her bir mensubunun davası da, sevdası da, aşkı da Aydın. Biz Aydınımızı, Aydınımızın güzel insanlarını çok seviyoruz, önemsiyoruz. Diliyoruz ki Aydınımız AK Belediyecilik ile tanışsın ve gerek bölgemizde gerekse de ülkemizde hak ettiği yere ve hak ettiği marka değere ulaşsın. Çünkü memleketimiz her şeyin en güzeline ve en değerlisine layık. Bu duygu ve düşüncelerimle birlikte tekrardan bana bu imkanı sağladığınız için size teşekkür ediyor, çalışmalarınızda başarılar, hayatınız da ise sağlık, sıhhat ve esenlik diliyorum."

whatsapp-image-2021-08-09-at-14-41-42-1.jpeg

whatsapp-image-2021-08-09-at-14-41-43.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler