Aydınlı eğitimciden "Üniversite sınavı kaldırılsın" sözlerine yanıt geldi

Aydınlı eğitimciden "Üniversite sınavı kaldırılsın" sözlerine yanıt geldi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Artık üniversite sınavına neşter vurmanın zamanı gelmiştir" sözlerine Aydınlı eğitimci Cengiz Altıntaş'tan yanıt geldi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, üniversite sınavının kaldırılması gerektiğine dikkat çekip, "Evlatlarımızın hayatını 2 günlük bir sınava mahkum etmenin adil ve hakkaniyetli bir yanı bize göre yoktur. Üniversite sınavı tamamen kaldırılmalıdır. Artık üniversite sınavına neşter vurmanın zamanı gelmiştir. Gelin bu üniversite sınavlarını kaldıralım" dedi.

Çoktan seçmeli testlerle Türk gençliğinin karakter ve kabiliyetinin değerlendirilemeyeceğini, onların bir nevi yarış atı gibi görülemeyeceğini vurgulayan Bahçeli, bu konudaki görüş ve önerilerini şu şekilde açıkladı;

"Gençlerimizi sınavdan sınava sokarak geleceğin kilitlerini açamayız. Mesela Erzurum Pasinler'deki bir evladımızla İstanbul'da kurulu bulunan özel bir kolejden mezun olmuş bir evladımızın şartları aynı olmadıktan sonra üniversite kapılarında umutları kaybolmuş nice gencimizin birikeceğini görmek zorundayız.

Artık üniversite sınavlarına neşter vurmanın zamanı gelmiştir. Her önüne gelen Z kuşağından bahsediyor, ancak Türk gençliğinin içine düştüğü sınav kuyusundan nasıl çıkacağını nedense hiç kimse konuşmuyor, bunu da mesele etmiyor. 

Bu düşünceden hareketle siyasi muhataplarımıza çağrımdır, gelin bu üniversite sınavlarını kaldıralım. Gençlerimizi daha fazla yormayalım, bunaltmayalım, onların sosyal, ekonomik ve psikolojik sorun yaşamalarına müsaade etmeyelim."


"ADALETSİZLİĞİ KENDİ ELİMİZLE YARATMIŞ OLURUZ"

Bahçeli'nin sözlerine Aydınlı eğitimci Cengiz Altıntaş'tan cevap geldi. Kentte özel okul işletmeciliği yapan Altıntaş, sınavsız üniversite kazanımının dünyada örneği olmadığına dikkat çekti. Altıntaş, "Dünyada sınav olmayan herhangi bir şey yok. Her yerde bir sınav var, Avrupa'da ve Amerika'da da bir sınav var. İsteyen in istediği yere gitmesiyle seçme şansı ortadan kalkıyor, en büyük sıkıntı o. Bir adaletsizliği kendi elimizle oluştururuz, korkum bu." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler