Aydınlı emeklilerden kesinti tepkisi

Aydınlı emeklilerden kesinti tepkisi

Emekli maaşlarında kesinti oranının yükseleceği iddiasına Aydınlılar tepki gösterdi

 

 

Türkiye'de binlerce emekliyi ilgilendiren haberde emekli maaşlarından kesinti oranlarının artacağı dile getirilmişti. Bizde AJANS AYDIN gazetesi olarak emekliler hakkında çıkan haberleri Aydınlı vatandaşlara sorduk. 

 

 

 

VERİLEN 2 KAT GERİ ALINDI

 

Emeklilere yapılan zamdan hiç memnun olmadığını söyleyen Aydınlı vatandaşlardan  Selahattin Çıbıkçı, “Emeklilere zam yaptık dediler ondan hemen sonra elektrik, su, doğalgaza da zam yapıldı. Yüzde 25 Sağlık Vergisi alınacak söylentisi oldu öyle bir şey de olursa çok zor durumda kalacağız. Biz bu durumdan hiçbir şey anlamadık. Verilen iki kat geri alındı." dedi. 

 

 

KAŞIKLA VERİLİP KEPÇEYLE ALINIYOR 

 

Emekli maaşıyla ev geçindirdiğini dile getiren vatandaşlardan  Şehmuz Kırtak, “Emekliyim ama emekli maaşından kesinlikle memnun değilim. Ben bu maaşla ev geçindiriyorum. , maaşın yarısı kiraya diğeri evin masrafına ve faturalara gidiyor. Bir de zam yapıldı deniyor kaşıkla verilip kepçeyle alınıyor. Keşke emekli maaşına bu zam yapılmasaydı çünkü bir şey değişmedi verilen fazlasıyla geri alındı. Bu sağlık vergisi de alınırsa çok  zor duruma gireceğiz." ifadelerini kullandı.

 

 

BİR EMEKLİNİN MAAŞI EN AZ 4 BİN OLMASI GEREK 

 

Sağlık Vergisi alınacak açıklamayı kesinlikle kabul etmediğini söyleyen vatandaşlardan Nurettin Bozdemir, “Kesinlikle emekli maaşın bu kadar olmasından memnun değilim. Bir emekli maaşı en az 4 bin olması gerek ayrıca yüzde 25 Sağlık Vergisi alınacak diye bir açıklama vardı kesinlikle istemiyoruz. Böyle bir şey olsa bile bütün emekli kardeşlerimle birlik olmalıyız, bir olmalıyız ama inşallah böyle bir şey olmaz buna da gerek kalmaz.” diye konuştu.

 

 

 

HABER (AYDAN KAYHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler