Öğrencilerden ortak tepki

Öğrencilerden ortak tepki

UDEF Aydın İl Temsilciliği bünyesinde görevli öğrencileri İdlib bölgesinde düzenlenen hain saldırıya tepki gösterdi.

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) Aydın İl Temsilcisi Ali Aktaş ve gönüllü öğrenciler Suriye’nin İdlib bölgesinde Türk Silahlı Kuvvetleri’ne yönelik düzenlenen saldırıya tepki gösterdi.

 

Endülüs Kitap Kafe’de düzenlenen basın toplantısında konuşan Aydın Uluslararası Öğrenci Derneği Üniversite Birim Başkanı Anas Altheeb, “Barışı, huzuru ve kardeşliği tesis emek üzere İdlib Bölgesinde bulunana kahraman askerlerimiz menfur saldırılar sonucu şehadet şerbetini içmiştir. Biz biliyoruz ki tarihte olduğu gibi bugün de Mehmetçiğimiz dünyada zalimlerin son bulması adına, adaletin barışın ve huzurun tesisine hizmet etmektedir.

 

Bugün burada, Türk Milleti’nin acısını acı bilen, derdini kendi dergi gören Uluslararası Öğrenci Kardeşlerimiz ile huzurunuzdayız. Sesimizin en gür sedasıyla diyoruz ki; Ey Zalimler! Kurduğunuz tüm tuzakları birliğimizle, çıkarsız sevgi ve kardeşliğimizle ve Allah’ın izni ve inayetiyle bozacak tersine çevireceğiz. Şu an bu mecliste olan Uluslararası öğrenci kardeşlerim dünyanın dört bir yanında milletimiz ve ordumuz için dua eden Müslüman kardeşlerimizin bir numunesidir. Bu şuur ile, birliğimize ve kardeşliğimize zarar verecek provokatif  girişimlere karşı kamuoyumuzu dikkatli olmaya davet ediyoruz.

 

Öncelikle Uluslararası öğrenciler olarak yaşanan acı hadiseden dolayı büyük üzüntü  duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Bu saldırı yalnızca Türk askerini ve halkını değil bütün Müslümanları yaralamıştır. Ben Arap Ülkeleri Öğrenci birliği adına,3000’ini aşkın öğrenci kardeşimin sizlere selamını ve desteklerini bildirmek üzere buradayım. Türk devleti ve Türk her zaman bizim yanımızda durdu ve duruyor. Biz de bugün ve yarın Türkiye’nin yanındayız çünkü bu saldırı sadece Türkiye’ye değil tüm Müslümanlara yapılmıştır” ifadelerini kullandı.

 

Farklı uluslardan öğrenciler saldırının ardından şu ifadeleri dile getirdi.

 

Faisal Alessawy

 

Aydın Kafkasya ve Orta Asya birliği adına, canımızdan bir can olan kardeş Türkiye’mize yapılan menfur saldırıyı nefretle kınadığımızı ifade etmek istiyorum. Ümmetin son kalesi olarak gördüğümüz. Türkiye’mizin haklı davasında her zaman yanında olacağız.

 

Noor Mohommed

 

Aydın’daki Afganistanlı Öğrenciler Birliği Olarak dün gece saatlerinde muttali olduğumuz menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Afganistan Türkiye Dostluk Anlaşmasının 3. Maddesi: İki Ülkeden birine herhangi bir saldırıya uğrarsa diğer taraf kendine saldırılmış gibi kabul edecek ve saldırılan tarafa gerekli yardımı sağlayacaktır. Dolayısıyla biz Konya’daki Afganistanlı öğrenciler olarak kalben ve hukuken, canımız ve duamızla Türkiye’nin yanında olduğumuzu beyan ederiz.

 

Talep Atef

 

Aydın’da okuyan Yemenli Öğrenciler olarak yaşanılan bu melun saldırıyı şiddetle kınadığımızı ve Türk halkının acısını yürekten paylaşacağımızı en içten dileklerimizle belirtiriz. Türkiye’nin ekmeğini yiyen suyunu içen öğrenciler olarak bu saldırının yalnızca Türkiye’ye değil tüm İslam alemine karşı olduğunun bilincindeyiz. Bu vesileyle bir kez daha şehitlerimize Allah’tan rahmet Türk ordusuna muvaffakiyetler dileriz.

 

HABER: (AYDAN KAYHAN)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler