Aydınlı kahveciler hazırlıklara başladı

Aydınlı kahveciler hazırlıklara başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni alınan koronavirüs kararlarını açıkladı. Orta seviyede riskli iller arasında yer alan Aydın hakkında alınan yeni kararların ardından aylar sonra kepenk açacak kıraathaneler hazırlıklara başladı. 

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün 16:00'da koronavirüs başlığıyla toplandı. Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri kapsamında "yeni kontrollü normalleşme" dönemi hakkında alınan kararlar ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı.

Erdoğan tarafından paylaşılan risk haritasında orta seviyede riskli iller arasında yer alan Aydın'da belli başlı kısıtlamaların kaldırılacağı açıklanmıştı. 

"Lokanta ve restoranlar yüzde 50 kapasite ile açılacak"

Yapılan açıklamaya göre, Restoran, lokanta, kafeterya gibi yerler çok yüksek riskli iller dışında faaliyetini 07.00-19.00 arasında yüzde 50 kapasiteyle sürdürebileceği belirtildi. 

"Aydın'da hazırlıklar başladı" 

Açıklamanın ardından aylar sonra kepenk açacak olmanın sevincini yaşayan kıraathane esnafı da işletmelerinde temizlik hazırlıklarına başladı. Alınan kararların memleket için hayırlı olmasını dileyen kıraathane esnafı, "Bizler tedbirlere uymaya devam edeceğiz. İşletmemiz de de her türlü tedbiri alacağız. Devlet büyüklerimizin aldığı kararlar memleketimize hayırlı olsun. Uzun süredir sancılı bir dönemden geçiyorduk. Oldukça zorlandık. İnşallah tamamiyle bu hastalıktan kurtulacağımız günleri de görürüz" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler