Aydınlılar aşının yan etkisini nasıl karşıladı?

Aydınlılar aşının yan etkisini nasıl karşıladı?

Ajans Aydın Gazetesi olarak Aydınlılara "Koronavirüs aşısının herhangi bir yan etkisini gördünüz mü?" sorusunu sorduk, cevapları sizler için derledik.

Türkiye'de ilk koronavirüs vakasının görüldüğü 11 Mart 2020 tarihinden bu yana 19 ay geçti. Global etkisini sürdüren koronavirüs, Çinin Wuhan kentinde görüldüğü günden bu yana dünyanın bir numaralı ortak gündemi olmaya devam etmekte. Virüs, son dönemde de varyantları ile can almaya devam ederken koronavirüs ile mücadelede insanlığın umut ışığı olan aşının yan etkileri tartışma konusu oldu. Uzmanlara göre aşıdan sonra bağışıklık sistemi aktive edildiğinden ve bir antikor ordusu oluşturduğundan koltuk altı bölgesindeki lenf düğümleri şişebilmekte, baş ağrısı, mide bulantısı gibi şikayetler de bazı kişilerde görülebilmekte. 

Bizler de Ajans Aydın Gazetesi olarak Atatürk Kent Meydanı'na giderek Aydınlılara aşının herhangi bir yan etkisini yaşayıp yaşamadıklarını sorduk, cevaplarını sizler için derledik.

“GEREKEN TEDBİRLERDEN SONRA AŞI OLUNMALI”

Aşı olmak isteyen kişilerin gereken tedbirleri almaları sonrasında randevu oluşturmaları gerektiğini söyleyen Adem Dara, “Ben 44 yaşındayım, kronik rahatsızlıklarım var onun için her türlü gerekli tedbiri aldım sonra aşı oldum. Tabi bu kesinlikle doktor kontrolünde olmalı. Yan etki olarak baş dönmesi, eklem ağrıları oldu ben de tabi bunu doktur kontrolü altında sabırla atlattık” dedi. 

“AİLECEK ÇOK KÖTÜ ETKİLENDİK”

Güleç ailesi olarak aşının birçok yan etkisini gördüklerini, 1'inci ve 2'nci doz aşı sonrası hayatlarının bir süre olumsuz etkilendiğini belirten Ayşe Güleç ise “Kalabalık bir aileyiz biz. Çok şükür hiçbirimiz korona geçirmedik ancak aşının yan etkilerini fazlasıyla hissettik biz. Çok rahatsız olduk. Tuhaf olan da şuydu hepimiz farklı rahatsızlıklar yaşadık. Bu süreçte tek yapmamız gereken sabırlı olmak” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler