Aydınlılar doğalgazdan vazgeçemiyor

Aydınlılar doğalgazdan vazgeçemiyor

Aydın’da son dönemde gündemden düşmeyen yüksek doğalgaz faturalarını Aydınlı vatandaşlara sorduk.

Türkiye’de diğer illere oranla daha yüksek gelen doğalgaz faturaları birçok vatandaşın tepkisine neden olmuştu. AJANS AYDIN Gazetesi olarak Efeler ilçesindeki vatandaşlara doğalgaz mı ? kömür mü? Diye sorduk.

 

YAŞLILAR İÇİN ÇOK İYİ

 

Doğalgazın yüksek gelen faturaya rağmen kömürden daha iyi olduğunu belirten Aydınlı vatandaşlardan Mehmet Karlı, “Benim doğalgazı tercih etmemin ilk nedeni daha iyi ısıtmasıydı. Tabi faturalar biraz yüksek geliyor. Ama annem ve babam benim yanımda yaşıyor. İkisi de yaşlı. Kömürle uğraşacak durumda değiller. Bu nedenle doğalgaz bizim için iyi.” dedi.

 

MECBUREN KÖMÜR KULLANIYORUM

 

Yıllardır Aydın’ın Cumhuriyet Mahallesi’nde yaşadığını söyleyen vatandaşlardan Gülistan Kaya, “Ben kömür yakıyorum. Kömürü tercih etmemde ki neden eşimin vefat etmesi. Maddi olarak zorlanıyorum. Yoksa bende tertemiz evde yaşamak isterdim. Kömür çevreyi de kirletiyor. Ancak şuanda yapacak bir şeyim yok.” diye konuştu.

 

KÖMÜR ÇEVREYİ KİRLETİYOR

 

Evinde doğalgazı tercih ettiğini belirten Aydınlı vatandaşlardan Mehmet Akıncı, “Doğalgazı tercih etmemin nedeni, kömürün zahmeti çok. Hem evi hem de çevreyi kirletiyor. Birçok hastalığa da neden oluyor. Kömür kullanılan evlerde haftada bir detaylı temizlik yapılmak zorunda. Ancak doğalgaz tertemiz. Faturası yüksek geliyor ama her şeye rağmen onu tercih ediyoruz.” dedi.

                                                                                                                            

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler