Aydınlılar sobadan vazgeçmiyor

Aydınlılar sobadan vazgeçmiyor

Aydın’da geçimini sobacılık yaparak geçiren Batuhan Büyüktarakçı, doğalgazın gelmesine rağmen satışların hızla devam ettiğini dile getirdi.

Aydın’ın artık her mahallesine giren doğalgazın soba sektörüne kötü etkiler bıraktığını dile getiren Batuhan Büyüktarakçı, ‘’Doğalgaz ne kadar mahallere girmeye başlasada Aydın ili en çok köy barındıran illerden bir tanesi. Durum böyle olunca, köy çok olunca köylere satışımız hala devam ediyor. En çok bahçeli evlere satışımız oluyor. Kış bahçelerine şömine, bahçeli evlere hala soba satabiliyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Dedesinin ve babasının da bu mesleği yaptığını dile getiren Büyüktarakçı, ‘’Bizim dükkanımız 60 yıldır burada, bu sokakta. Bu meslek bana babamdan, babama da dedemden geçmiş. Bu kadar uzun süre sektörde olmamızdan dolayı daimi müşterilerimiz bulunuyor’’ dedi. 

‘’PANDEMİ DÖNEMİNDE SATIŞLARIMIZ PATLADI’

Pandemi döneminde soba satışlarının oldukça iyiye gittiğinin söyleyen Batuhan Büyüktarakçı, ‘’İnsanlar pandemi döneminde evlerinden uzaklaşıp, izole olabilecekleri alanları tercih ettiler. O dönemde özellikle bağ bahçeli evlere soba satışımız çok oldu. Mangaldır, semaverdir bu tarz piknik ürünlerinin de yine o dönemde satışı çok oldu. Normal de bu tarz piknik ürünlerinin satışının yaz döneminde çoğalması gerekirken pandemi döneminde beklenmedik derecede satışlarımız çoğaldı’’ cümlelerini dile getirdi.

219de768-a328-4598-a53c-6ddf064440ae.jpg

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler