AYDINLILAR SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İSTİYOR

AYDINLILAR SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İSTİYOR

Yaklaşık 1 yıldır hayatımızda olan koronavirüs geçen her gün de daha tehlikeli bir hale geliyor. Aydın’da önlemler sıkılaşırken denetlemelerde arttırıldı. Peki ya bu önlemler yeterli mi?

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa bir sürede tüm dünyaya yayılan koronavirüs her geçen gün de daha tehlikeli bir hale geliyor. Vaka sayısı 48 milyona, ölü sayısı ise 1 milyon 215 bine yaklaştı. Türkiye’de sonbahar mevsiminin gelişiyle birlikte artan vaka sayıları sonrasında yeni önlemler 4 Kasım itibariyle hayata geçirildi. 

4 Kasım itibariyle hayata geçirilen önlemler kapsamında; bir çok işletmede esnek mesai saatleri uygulaması başlatıldı, denetimler arttırıldı, kamuya hizmet veren bir çok işletme 22.00’da kapatılmaya başlatıldı. Bu önlemler sonrasında vatandaşın aklında tek bir soru var; “Sokağa çıkma yasağı tekrar hayatımıza girecek mi?” Ajans Aydın olarak bu soruyu Aydınlılara sorduk.

“BU SEFER DAHA DİKKATLİ OLUNMALI”

Aydın’ın Efeler ilçesinde yaşayan 67 yaşındaki Emekli Fatma Durmaz tedbirlerin yeterli olmadığını söyledi ve, “Geçen sefer sokağa çıkma yasağı yeterli değildi. Yasağın esnemesiyle birlikte alınan önlemler azaltıldı bu da bizi bugüne getirdi. Tekrar ölümler arttı Allah hepsinin yerini cennet eylesin ama bunun suçu kendilerinde olduğu kadar önlemleri yerine  getirmeyenlerdedir. Önlemler alınıyor fakat uygulayan yok. Sokağa çıkma yasağı bu sefer öyle bir getirilmeli ki sanki darbe olmuş gibi sokakta kedi köpek dahi olmamalı'' diye konuştu.

“AYDIN, İZMİRE GÖRE DAHA İYİ”

İzmir’den Aydın’a kısa bir süre önce taşınan 21 yaşındaki Ali Karademir, Aydın’ın ve Aydınlıların, İzmir’le karşılaştırıldığında daha tedbirli olduğunu söyledi. Karademir, “Sokağa çıkma yasağı geri gelmeli, bu önlemler halkımız için alınıyor. Sosyallik ve sağlık açısından bu önlemler çok önemli. Aydın, İzmir’e göre daha tedbirli. İzmir’de hem korona sayısı yüksek hem de insanlar sosyal mesafe ve önlemler konusunda Aydın’a göre daha tedbirsiz. Aydın daha tedbirli. Vaka sayısı zaten İzmir’de daha yüksek. Hayat Eve Sığar uygulamasında kırmızı olmayan bir yer yok, her yer ateş gibi haritada.” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler