Aydınlılar yeni önlemler hakkında ne düşünüyor?

Aydınlılar yeni önlemler hakkında ne düşünüyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 3 Kasım tarihinde yaptığı açıklama sonrası yeni COVID-19 önlemleri resmi gazetede yayınlandı. Ajans Aydın gazetesi olarak mikrofonlarımızı Aydınlı vatandaşlara uzatarak yeni önlemler hakkındaki düşüncelerini sorduk.

Çin’in Wuhan kentinde 2019 yılının sonunda ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 virüsü Haziran ayının başında ülkemizdeki vaka sayıları düşüşe geçmişti içerisinde bulunduğumuz Sonbahar mevsiminin gelmesiyle birlikte vaka sayıları tekrar yükselişe geçti.

Vaka sayısında görülen artışlar sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları ve yeni kararların resmi gazetede yayınlanması ile cafe, restoran, berber, kuaför vb. bir çok yere saat kısıtlamaları gelmesi gibi bir çok değişiklik yapıldı.

Bizlerde Ajans Aydın olarak mikrofonumuzu Aydınlı vatandaşlara uzattık. Yeni alınan önlemler hakkında ki düşünceleri ile önlemlerin yeterli olmaması durumunda neler yapılabileceği konusunda sorular yönelttik.

“ÖNLEMLER SIKILAŞTIKÇA HALK GEVŞİYOR”

Aydın Efeler ilçesinde yaşayan emekli Erkan Erbaş, alınan önlemlerin yeterli olmadığını belirtti. Erbaş, “Bu önlemler sıkılaştıkça halkımız gevşiyor, her şeyden önce kişilerin kendi önlemlerini kendileri alması lazım. Bu şekilde güçlü bir ortam, sağlıklı bir toplum doğar. İnsanımız duyarsız, maske dahi takmıyor. 7’den 70’e herkese yansıyor bu durumda. Fakat alınan önlemlerde bir çelişki olduğunu düşünüyorum. Saat 10.00’a kadar insanlar 4 kişilik masalarda, diğer müşterilerle dipdibe oturuyor, yiyor içiyor. Saat 10’a kadar önlem yokta 10’dan sonra mı önlem olmuş oluyor? Çelişkili bir karar bu. 10.00’dan önceki önlemler sıkılaştırılsın, masa aralarında ki mesafelere dikkat edilsin fakat bu sırada esnafta unutulmasın. Bence bu karar katı değil, bir anlamıda yok, olan yine esnafa olacak.” dedi.

“YAYILACAĞI KADAR YAYILDI”

Mikrofonumuzu uzattığımız bir diğer kişi olan emekli Cihan Aksoy ise “Erkan beyin söylediklerine katılıyor. En başında, 6 ay önce çok katı kurallar gelmesi gerekiyordu, gelmedi, bir türlüde sıkılaşmadı. Bu saatten sonra ne kadar önlem alırsanız alın yayılacağı kadar yayıldı. Sokağa çıkma yasağı bu saatten sonra gelse ne olur? Bu kararlarla da anladık ki 10.00’a kadar virüsü kaptıysak eve giderken bırakıpta gidiyoruz. Benim anladığım bu.” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler