AYDINLILAR YILBAŞI GECESİNİ NASIL GEÇİRECEK?

AYDINLILAR YILBAŞI GECESİNİ NASIL GEÇİRECEK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile, yılbaşında 4 günlük sokağa çıkma yasağı uygulanacağı duyurulmuştu. Tüm dünyada pandemi etkisiyle geçen yılın ardından, Aydınlılara 2021'e nasıl gireceklerini sorduk.

Çin'in Wuhan kentinde 2019 yılının son çeyreğinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyaya yayılan COVID-19 virüsü, 2020 yılını etkisi altına aldı. Türkiye'de 10 Mart tarihinde ilk vakanın görüldüğünü günden günümüze kadar pandemi önlemleri sıkı sıkıya uygulandı, 2020 ülkemizde koronavirüs yılı oldu. Aşı çalışmalarında sona gelindiğinin açıklanması ile birlikte mutlu olan vatandaşlara ise yeni darbe birçok ülkede görüldüğü açıklanan mutasyona uğramış koronavirüsten geldi. Ne zaman sonlanacağı tahmin dahi edilemeyen pandemi dönemi, yılbaşında sokağa çıkma yasağı uygulanmasına neden oldu.

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan ve 31 Aralık Perşembe saat 21.00'dan 4 Ocak Pazartesi günü saat 05.00'a kadar uygulanacağı açıklanan sokağa çıkma kısıtlaması, kötü geçen yılın tuzu biberi oldu. Yılı güzel sonlandırmak isteyen vatandaşlar pandemi önlemleri kapsamında evde kalmak zorundayken, bazı vatandaşlar ise yılbaşı dahi olsa çalışmak zorunda olduklarını söyledi.

"YAPACAK BİR ŞEY YOK"

Ajans Aydın olarak Aydın Kent Meydanı'na çıktık, Aydınlı vatandaşlara sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağı 2021 yılbaşı gününde ne yapmayı planladıklarını sorduk. Mikrofonumuzu uzattığımız gençler arkadaşlarıyla beraber yeni yılı karşılayamamanın üzüntüsünü yaşarken, yaşlı vatandaşlar aileleriyle beraber olmaktan mutlu olduklarını dile getirdi.

Aydın'ın Efeler ilçesinde yaşayan 19 yaşındaki Umut Can Yürek, yılbaşını sönük geçirmenin üzüntüsünü yaşayanlardan. Ailesiyle mutlu olduğunu fakat arkadaşlarıyla beraber olmayı tercih ettiğini söyleyen Yürek, "Zaten kötü bir yıl geçirdik. Ankara'da okuyorum, yeni başladım üniversiteye. Tam 4-5 aylık bir süreçte okula alışmıştım ki pandemi dönemine girdik. Tekrar Aydın'a geldim, ailemin yanına yerleştim ve uzaktan eğitim sürecine geçtim. İnanın ben Ankara'dayken bu kadar yorulmuyordum. Hem okulla uğraş hem ev ahalisiyle uğraş, 9 ayda yaşlandım vallahi. İnşallah pandemi süreci yakında biter, ben de okuluma geri gidebilirim.

Tabii ki Ankara'da veya burda arkadaşlarımla geçirmeyi yeğlerdim yılbaşını. Ailemle zaten 18 yıldır kutladık, bir yılda arkadaşlarımla kutlamak isterdim fakat olmadı. Koronavirüs gerçekten kötü bir bela, ben atlattım, umarım başkaları benim yaşadıklarımı yaşamaz. Yapacak bir şey yok, 18 yıldır olduğu gibi evde televizyon izleyerek yeni yıla giricez."
dedi.

ÇALIŞMAYA DEVAM

Aydın Kent Meydanı'nda taksicilik yapan Fuat Ceylan, yıllardır olduğu gibi bu yılbaşında da çalışacağını belirtti. Yılbaşıların kendileri için bereketli bir gün olduğunu dile getiren Ceylan, "Yıllardır taksicilik yapıyorum. Bizde standarttır, yılbaşı işleri yoğun olur. Pandemiden dolayı bu yıl geçtiğimiz yıllar gibi olmaz heralde ama yapacak bir şey yok, Allah bereket versin der sabaha karşı evimize gideriz biz. Vatandaşlara hatırlatmak isterim, taksiler 24 saat çalışıyor, herhangi bir ihtiyacınızda size bir telefon kadar uzağız." ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2020-12-22-at-11-32-281.jpeg

"DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK"

Aydın'ın Çine ilçesinde yalnız yaşadığını belirten İsmail Mesut, pandemi olsa da olmasa da yılbaşını evde geçirenlerden. Özel sektör emeklisi 64 yaşında ki İsmail amca, "Valla bu pandemi belası lanet ettirdi ülkemize bu sene. Allah herkesin yardımcısı olsun. Sağlıkçılar, polisler, şoförler, marketçiler ve daha birçok sektör canla başla çalıştı bu sene, bizlere hizmet verdi. O günde hizmet vereceklerdir, eminim bundan. Yılbaşı kutlanmamalı bu sene, yıl son kutlanmalı. Çok şükür bu lanet yıl bitti, yenisi daha iyi gelecek denmeli.

Ben yalnız yaşayan bir adamım, klasiktir, alırım 2 içecek, açarım çerezimi, televizyonumu izler, 4'e 5'e doğru yatarım. Ha televizyon bile eski yılbaşılar gibi olmuyor artık ama o da halkımızın tercihi, ne yapalım? Bazıları da bunu tercih ediyor. Bir sürü yılbaşı bileti aldım. Birinden biri çıkarsa Çine'de beni bulamazlar artık, kaçar giderim başka bir yerlere, birazda Karadeniz'de yaşarım. İnşallah yeni yıl tüm milletimize bereket ve mutluluk getirir."
dedi..

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler