Aydınlılara Asgari Ücreti Sorduk

Aydınlılara Asgari Ücreti Sorduk

Yaklaşık 7 milyon çalışanı ilgilendiren asgari ücret belli oldu. 2020 yılı için asgari ücret bekar bir işçi için 2 bin 324 TL olarak belirlendi. Zam oranı yüzde 15.04 olurken 2020 yılındaki asgari ücreti Aydınlı vatandaşlara sorduk.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun dördüncü ve son toplantısı yapıldı. Toplantı sonunda yaklaşık 7 milyon çalışanı ilgilendiren asgari ücret belli oldu. 2020 yılı için asgari ücret brüt 2 bin 943 TL net olarak ise2 bin 324 TL oldu. Yüzde 15.04 olarak belirlenen yeni asgari ücret zam oranı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından açıklandı. Açıklanan yeni asgari ücreti değerlendiren Aydınlı vatandaşlar, zammı yeterli bulmadı.

 

KENDİLERİ ASGARİ ÜCRETLE GEÇİNMEYİ DENESİN

 

Yapılan zammın gülünç olduğunu belirten Aydınlı vatandaşlardan Bahriye İnanç, “Böyle bir artış olamaz. Kesinlikle yetersiz. Bir şeyi yaşamadan bilemezsiniz dedikleri şey bu olsa gerek. Bizim oylarımızla seçilen tüm siyasiler asgari ücretle 1 ay geçinmeyi denesinler. Bakalım o zaman yapılan zam yeterlimi değil mi görürüz” dedi.

 

GEÇİNEMİYORUZ

 

Mevcut yaşam standartlarında bu miktar ile geçinmenin oldukça zor olduğuna dikkat çeken Aydınlı vatandaş Süleyman Gün, “Bu zam kimseyi memnun etmedi. Açık açık söylüyorum, biz bu parayla geçinemiyoruz. 1 yıl içerisinde elektriğe, suya, akaryakıta, gıdaya ve diğer şeylere yapılan zamlar ortada. Biz bu miktarla nasıl geçinelim. Yazık, günah” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler