Aydınlıları jigolo olma bahanesiyle dolandırmışlar!

Aydınlıları jigolo olma bahanesiyle dolandırmışlar!

Kurdukları sanal jigolo sitesi aracılığıyla 42 ilde toplam 182 kişiyi dolandırdıkları tespit edilen 8 şüpheli gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sanal jigolo sitesi aracılığıyla dolandırıldıklarını söyleyen 68 kişinin şikayeti üzerine harekete geçti. Siteyle bağlantısı olduğunu tespit ettikleri şüphelileri 4 ay boyunca teknik ve fiziki takibe alınan ekipler, başta Mersin olmak üzere Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Ankara, Antalya, Aydın, Bursa, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Kastamonu, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Osmaniye, Sakarya, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Tokat, Van, Yalova ve Zonguldak’ta 68 kişiyi dolandıran 8 şahsı yakalamak için çalışma yaptı.

Mersin merkezli İstanbul, Tekirdağ ve Sivas'ta gerçekleştirilen operasyonlarda, 8 kişi gözaltına alındı. Şahısların adreslerinde yapılan aramalarda 4 adet hard disk, 4 adet laptop bilgisayar, 8 adet cep telefonu ve çok sayıda sim kart ele geçirildi.

182 KİŞİYİ DOLANDIRMIŞLAR

Şebekenin, internette gezindikleri sırada 'jigolo olma ve haftalık yüksek kazanç elde etme' vaadinde bulunan bir site ile iletişime geçmelerinin sonrasında müştekilere tehdit ve şantaj yaparak kazanç sağladıkları ortaya çıktı. Çetenin bu şekilde 42 ilde toplam 182 kişiyi dolandırdığı ancak sadece 68 kişinin şikayette bulunduğu tespit edildi. Ayrıca şüphelilerin bu yolla dolandırdıkları 1 milyon 100 bin lirayla lüks bir hayat sürdürdükleri belirlendi.

Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin ardından hakim karşısına çıkartılacağı öğrenildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler