Aydınlıları serinleten lezzet

Aydınlıları serinleten lezzet

Sıcak havaların etkisini gösterdiği bu günlerde serinlemek için çeşitli yöntemlere başvuran Aydınlı vatandaşlar, kar helvası ve dondurmaya ilginin yüksek olduğunu belirtti.

Aydın’da sıcak hava gün geçtikçe etkisini göstermeye devam ediyor. Nem oranının arttığı bu günlerde vatandaşlar serinlemek için çeşitli yollara başvuruyor. Vatandaşların ilgi gösterdiği yöntemlerin başında serinletici özelliği ile ön plana çıkan kar helvası ve dondurma geliyor.

“MALİYETİ SATIŞLARI DÜŞÜRDÜ”

Efeler ilçesinde uzun yıllardır kar helvası yapan Ali Karcı, “Tabi dondurma maliyeti itibariyle daha çok tüketiliyor. Dondurmanın topu 10 lira. Bizim bir bardağımız 15 lira. Tabi baktığınızda biz geçen sene 4 liradan satıyorduk. Çok aşırı bir ilgi vardı. Şimdi 6 litrelik şişeden günlük sadece bir tane şişeyi bitirebiliyoruz. Düşünün şişe şurubun maliyeti 300-350 liradan satıyoruz. Günlük gelir giderimiz çok değişmiyor. Çok az kar ediyoruz” dedi.

“BAZILARI BUZ KULLANIYOR”

Öte yandan bazı sokak satıcılarının kar yerine buz kullandığına vurgu yapan Karcı, “Kar yerine buz kullanılınca şurubun tadı alınmaz. Aroma lezzetini alamıyorsunuz. Vatandaşlarımızın bazıları da bu nedenle kar helvasını tercih etmiyor” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler