Depremler Aydınlıları tedirgin etti

Depremler Aydınlıları tedirgin etti

Hafızalara kazınan asrın felaketi olarak adlandırılan 6 Şubat Kahramanmaraş depreminin üzerinden tam 7 ay geçti. Felaketin izleri henüz tam anlamıyla silinmezken, Aydın’da da peş peşe gelen sarsıntılar tedirginliği artırıyor.

Türkiye'yi sarsan 6 Şubat depreminin üzerinden tam 7 ay geçti. Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat: 04.17'de, Elbistan ilçesinde ise saat: 13.24'te peş peşe yaşanan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki felakette, Türkiye'de 50 bin 783, Suriye'de ise 8 bin 476 kişi hayatını kaybetti. Yüreklerimizi enkaza çeviren deprem nedeniyle 4.1 milyon kişinin evinden ayrılmasına neden olan felaket, 1.5 milyon insanımızın evsiz kalmasına neden olmuştu.

“AYDIN’DAKİ VATANDAŞLAR TEDİRGİN”

Öte yandan son günlerde şiddetli sarsıntılar ile sallanan Aydın’daki vatandaşlar, 6 Şubatta ki depremin ardından tedirginlik yaşıyor. Kent genelindeki binaların büyük çoğunluğunun tehlike arz ettiğini düşünen vatandaşlar, yetkililerin incelemelerini sıklaştırmasını istiyor.

“İNSANLAR ÖLÜNCE Mİ HAREKETE GEÇECEKLER”

Konuyla alakalı AJANS AYDIN’a konuşan Yılmaz Karhan, “Sağlam bina yok desek yeridir. İki demirle tutunuyor binalar. Önceden yapılan binalar böyle değildi. Burada 7 şiddetinde bir deprem olursa ayakta bina kalmaz. Bu binaların altındaki dükkanlar ne olacak? Geleceğimizi düşünmeleri lazım. Gereken önem bir an önce verilmesi lazım. Bu ülke yaşadıklarından ders çıkarması lazım. İlla ki bir şeyler yapmak için binaların yıkılması, insanların hayatını kaybetmesi mi lazım. Bunlar olmadan önlem alınmalı” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler