AYDINLILARIN YENİ KAÇAMAK NOKTASI

AYDINLILARIN YENİ KAÇAMAK NOKTASI

Koçarlı ilçesine bağlı Çakırbeyli Mahallesi ile Evsekler Mahallesi arasında uzanan Sarıdere Yürüyüş Parkuru, Aydınlıların gözde noktalarından biri haline geldi.

Aydın'ın Koçarlı ilçesine bağlı Çakırbeyli Mahallesi, Aydınlıların yeni gözde noktalarından biri olmuş durumda. Mahallede bulunan köylü pazarı, Sarıdere, Adnan Menderes Çiftliği ve Demokrasi çınarı nedeniyle Koçarlıların geçmişten bu yana uğrak yerlerinden biri olan alan, bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte Aydınlıların ilgisiyle adeta dolup taşıyor.

Aydın il merkezine 15 km. uzaklıkta bulunan Çakırbeyli Mahallesi'nde her hafta Pazar günleri kurulan köylü pazarı şehrin yöresel lezzetlerini halka sunuyor. Her hafta pazar alanında büyük kazanlarda dövülen keşkek, Aydınlılar tarafından "düğün yemeği" olarak bilinen lezzetlerin hazırlandığı tezgahlar, Aydın'ın tarihi yüzyıllar öncesine dayanan birçok lezzetini satan Koçarlılılar ve "efe" kültürünün halen yaşatıldığını sergileyen tezgahlar ile hem yerli hem de yabancı vatandaşların büyük ilgisini çeken alan, Pazar günleri sabahın erken saatlerinden itibaren başlayarak akşam saatlerine kadar ziyaretçilerini bekliyor. Ayrıca alanın yakınında bulunan Demokrasi çınarı Türkiye siyaset tarihine ışık tutmasıyla siyasetçiler ve bürokratlar tarafından ziyaret ediliyor.

Ayrıca merhum Başbakan Adnan Menderes'e ait olan Adnan Menderes Çiftliği de Türkiye'nin demokrasi tarihine ışık tutmasıyla dikkat çekiyor.

"MANGALI ALAN SARIDERE'YE GİDİYOR"

Çakırbeyli Mahallesi'ni Evsekler Mahallesi'ne bağlayan Sarıdere Yürüyüş Parkuru son günlerde Türkiye'nin dört bir yanından gelen ziyaretçilerine 4 buçuk ve 8 kilometrelik yürüyüş rotaları ile keyifli bir yolculuk sunuyor. Türkiye'de yosun türlerinin ilk defa Türkçe isimlerine kavuştuğu ve tanıtıldığı, birçok şelale ve 15 farklı kuş türüne ev sahipliği yapan parkurda, Aydın Ovası'nın eşsiz manzarası yol boyunca ziyaretçilere eşlik ediyor. Sarıdere'nin eşsiz suyunu tadarak huzurlu bir gün geçirmeyi isteyen Aydınlılar tarafından şehre yakınlığı nedeniyle tercih edilen parkurda, Efe Konağı olarak bilinen ve Adnan Menderes'in Milli Mücadele döneminde Yunan işgaline karşı direnişe geçtiği dönemde Ayyıldız grubu ile birlikte saklanmak için kayalıkları görmekte mümkün. 

Yürüyüş rotasının başlangıcında bulunan ve doğayla iç içe bir gün geçirmek için Aydınlılar tarafından son günlerde yoğun şekilde tercih edilen piknik alanı, vatandaşların ilgisi ile adeta dolup taşıyor. Havanın güzel olduğu günlerde araç park alanı bulmanın imkansız hale geldiği alanda, pandemi nedeniyle İl Jandarma Komutanlığı ekipleri denetimlerine devam ediyor. 

whatsapp-image-2021-03-10-at-13-43-27-2.jpeg

whatsapp-image-2021-03-10-at-13-43-27-3.jpeg

whatsapp-image-2021-03-10-at-13-43-27-1.jpeg

whatsapp-image-2021-03-10-at-13-43-28-4.jpeg

whatsapp-image-2021-03-10-at-13-43-28-3.jpeg

whatsapp-image-2021-03-10-at-13-43-27-6.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler