Aydınoğlu Beyliğinin kurucusunun kardeşinin türbesi o ilçede bulundu

Aydınoğlu Beyliğinin kurucusunun kardeşinin türbesi o ilçede bulundu

Türk-İslam dönemine ait eserlerin tespitinde Aydınoğulları Beyliği'nin kurucusu ve ilk beyi Mehmet Bey'in kız kardeşi Selçuk Hatun'un türbesi Aydın'da bulundu.

İl Kültür Turizm Müdürü Umut Tuncer, kentte Türk-İslam tarihi araştırma çalışmalarının ilk meyvesinin türbenin tespitiyle alındığını ifade ederek, "Bölgede kime ait olduğu bilinmemesine rağmen uzun süredir korunan, bugüne kadar sağlam şekilde gelen türbenin kimliklendirme çalışması tamamlanmış oldu" dedi.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Nuri Kılavuz ise arazi çalışmalarının arşiv çalışmalarıyla desteklendiğini, bulunan materyallerin farklı kaynaklardan teyit edildiğini belirtti ve türbenin Selçuk Hatun'a ait olduğunu tarihi belgelerin de desteklediğini söyledi.

Kılavuz, "Arazi çalışmalarımız sonucunda Selçuk Hatun Türbesi'nin gerçekten Arpaz'da olduğunu, bugüne kadar 'yeşil türbe' olarak adlandırılan yer olduğunu saptadık. Yöre halkı ve köylülere türbeyi itinayla korudukları için teşekkür ediyorum. Umarım bundan sonra tescillenir ve restorasyonu gerçekleştirilir." diye konuştu.

whatsapp-image-2022-09-15-at-20-33-33.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler