BAKAN SELÇUK AÇIKLADI: İşte okulların açılma tarihi

BAKAN SELÇUK AÇIKLADI: İşte okulların açılma tarihi

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yeni eğitim öğretim yılına ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

Ziya Selçuk'un açıklamalarından satır başları:

Biz eğitimciler sınıfımızdaki her bir öğrenicinin gözünün içine bakar derse öğle başlarız. Bunun böyle devam etmesi için herkesi sorumlu olmaya devam ederek okulları birlikte acaçağız dedik. Bu süreçte bizler okullarımızın sağlık ve güvenle açılabilmesi için

31 Ağustos 2020 tarihinde okulları uzaktan eğitimle açıyoruz. Dileyen özel okullar 17 Ağustos itibarıyla uzaktan eğitim araçlarıyla eğitim faaliyetlerine başlayabilecek.

MEB, BİLİM KURULU TOPLANTISINI İŞARET ETMİŞTİ

Milli Eğitim Bakanlığı, dün akşam saatlerinde bir açıklama yaparak okulların açılmasıyla ilgili değerlendirme sürecinin nihai aşamaya geldiğini duyurarak Bilim Kurulu toplantısına dikkat çekilmişti. Bakanlık açıklamasında, "2020-2021 eğitim öğretim yılına ilişkin değerlendirme nihai aşamada. Bilim Kurulu toplantısında alınacak karar, kamuoyuyla paylaşılacaktır." denildi.

OKULLARLA İLGİLİ MODELLER NELER?

Okulların açılmasıyla ilgili 31 Ağustos tarihi açıklanmıştı ancak bu tarihte okullar açılmayabilir. Bilim Kurulu'ndan bu yönde bir tavsiye kararı çıkabilir. Ancak açılırsa da farklı modellerle açılabilir. Bu şu anlama geliyor; açılırsa tüm kademelerde açılmayabilir, hibrit modeliyle açılabilir ya da şehir bazlı açılabilir. Tüm bu seçenekler hem Bilim Kurulu üyeleri tarafından hem de MEB yetkilileri tarafından çalışıldı. Bugün çıkacak kararın ardından okullar ya açılacak ya da ileri bir tarihe ertelenecek. Fakat açılırsa da farklı bir modelle açılacak. 

KAYNAK: HABER7

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler