Bakan Yumaklı bir dizi ziyaret için Aydın’a geldi
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Aydın’ın İncirliova ilçesindeki İncir Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nü ziyaret ederek incir hasadına katıldı.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bir dizi ziyaret ve program için geldiği Aydın’da ilk olarak İncir Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nü ziyaret etti.
Bakan Yumaklı’ya programında Aydın milletvekilleri Mustafa Savaş, Seda Sarıbaş,Ömer Özmen ve Ömer Karakaş ile Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu eşlik etti.
Enstitüde yetkililerden incir üretimi ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan Yumaklı, daha sonra bahçeye geçti.
Bakan Yumaklı, burada incir hasadına katılarak ağaçtan incir topladı. Hasat sırasında üreticilerle de bir araya gelen Yumaklı, Aydın’ın incir üretimi ve yeni sezonla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Aydın’ın önemli tarımsal ürünleri arasında yer alan incirde yeni hasat sezonunun başlamasıyla birlikte üreticilerin de ürünün piyasadaki değerine ilişkin beklentileri sürüyor.
Bakan Yumaklı’nın Aydın programı kapsamında tarım sektörü ve üreticilerle ilgili çeşitli temaslarda bulunması bekleniyor.
Bakan Yumaklı’nın Aydın Programı
31 Ağustos 2026 – Pazartesi
10:00 – İncir Hasadı
Yer: İncir Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü
Sektör Toplantısı
Yer: İncir Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü
Aydın Valiliği Ziyareti
Aydın Büyükşehir Belediyesi Ziyareti
MHP Aydın İl Başkanlığı Ziyareti
Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Ziyareti
AK Parti Aydın İl Başkanlığı Ziyareti


Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.