EFELER BELEDİYESİ ENGİNAR ÜRETİMİNE BAŞLADI

EFELER BELEDİYESİ ENGİNAR ÜRETİMİNE BAŞLADI

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ın “En büyük hedefim” dediği ve değer kazanması için projeler gerçekleştirdiği kentin yöresel ürünlerinden biri olan enginar; Efeler Belediyesi tarafından üretilmeye başlandı.

Baltaköy Mahallesi’ndeki kendisine ait 5 dönüm arazide enginar yetiştiren Efeler Belediyesi, ürettikleri enginarları Tepecik Mahallesi’nde inşası devam eden Tarımsal Ürün Fabrikası’nda işleyerek, halkın tüketimine sunacak.

 

“BELEDİYE FABRİKASINDA İŞLENİP, EFE BAKKAL’DA HALKA SUNULACAK”

Sakız enginarının çok yıllık bir bitki olduğunu belirten Efeler Belediyesi’nde görevli Ziraat Mühendisi Melek Özbiçer, arazi üzerinde incelemelerde bulunarak, şöyle konuştu:

 “Efeler Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Fatih Atay’ın talimatları doğrultusunda belediyemizin Baltaköy Mahallesi’nde bulunan tarım arazisinde Aydın’ımızın yöresel ürünlerinden olan sakız enginarı üretimine başladık. Enginar bitkisi çok yıllık bir bitkidir. Yetiştirdiğimiz enginarlar belediyemiz tarafından Tepecik Mahallesi’nde inşası devam eden Tarımsal Ürün Fabrikası’nda kadın çalışanların ellerinde işlenerek, konserve haline getirilecek. Bu konserveler ise belediyemizce açılacak olan Efe Bakkallarda halkın tüketimine sunulacak. Ayrıca ürünlerimiz internet üzerinden yurt içi ve yurtdışı alıcılarla da buluşacaktır.”

“TANRI’NIN BAHŞETTİĞİ EN BÜYÜK NİMETLERDEN BİRİ”

“Enginar, Tanrı’nın bize incirden sonra bahşettiği en büyük nimetlerden biridir” diyen Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, enginarın ülkede en çok Efeler’de yetiştirildiğine dikkati çekerek, “Hem enginarın tanıtımı hem de enginar yetiştiren çiftçilerimizin daha çok para kazanmaları için sadece kadınların çalışacağı bir fabrika kurduk. Kısa zamanda yapımı tamamlanacak olan fabrikada, ürettiğimiz enginarlar işlenerek konserve haline getirilecek. Tüm Türkiye ve Avrupa'nın, Efelerimizin sağlıklı ürünlerini tüketmelerini hedefliyoruz." açıklamalarında bulundu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler