Başkan Atay hakkındaki iddialara tek tek yanıt verdi

Başkan Atay hakkındaki iddialara tek tek yanıt verdi

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay hakkında ortaya atılan iddialara sert sözlerle yanıt verdi. 

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Şubat ayı 1. Olağan Meclis Toplantısı'nın ardından yerel ve ulusal basında hakkında çıkan haberlere tek tek yanıt verdi. Başkan Atay, “Ortaya attıkları iddiaları kanıtlamazlarsa şerefsizdirler.” dedi. 

“ORGANİZE BİR ŞEKİLDE HAREKET EDİLİYOR”

Yapılan haberlerin kendisi ve ailesini yıpratmaya yönelik olduğuna vurgu yapan Atay, “Ne yazık ki bir yıla yakın bir süreç içerisinde tarafıma, oğluma, kardeşime ve aileme karşı organize bir şekilde ithamlar, yalan haberler ve iftiralar ortaya kondu. Bunları şimdi sizlerin huzurunda tek tek açıklayacağım. Öncelikle oğlumla ilgili birkaç şey söylemek istiyorum. Eymen Atay, Ankara Hukuk Fakültesi mezunu, avukatlık yapmakta ve İngiltere'de de dil okuluna gidip gelmiştir. Oğlumun Efeler Belediyesi'nde makam odası olduğu iddia ediliyor. Eğer oğlumun makam odası olduğunu iddia eden kişi bunu ispatlamazsa şerefsizdir. Oğlumla ilgili olarak Efeler Belediyesi'nde İmar Müdürlüğü'nden çıkmadığı, İmar Müdürlüğü koridorlarında gezdiği ithamlarında bulundular. Bu haberi yapan da ispatlamazsa şerefsizdir, alçaktır, haindir ve namussuzdur” diye konuştu.

“EFELER SPOR BAŞKANI BENİM”

Efelerspor Kulübü'nün başkanının kendisi olduğunu dile getiren Atay, “Efelerspor Kulübü Derneği'nin başkanı benim . Kulüp geçen yıl şampiyon oldu, eğer amatör maçlar oynanırsa bu sene de şampiyon olacak. Şuan da Efelerspor'da tam 202 tane çocuk futbol okuluna gidiyor. Değerli meclis üyeleri, değerli Efeler halkı; 202 çocuğu futbola olan isteklerini karşılamadığı ve onların bu yeteneklerini ortaya çıkardığı için ben kendi oğluma teşekkür ediyorum. Ayrıca biz Aydın’ı profesyonel liglerde temsil edebilmek adına alt yapısı güçlü bir takım kurduk ve bunu başaracağız.” ifadelerini kullandı. 

“KARDEŞİMİ BU GÖREVE GETİRİRKEN TÜM MECLİS ÜYELERİNE SUNDUM”

Ulusal ve yerel basında ismi ön plana çıkan kardeşi Eralp Atay’ın göreve getirilmesi hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Atay, “Benim kardeşim 30 yıllık doktor. Devlet Su İşleri'nde kurum ekibindeydi. İki dönem Aydın Tabip Odası Başkanlığı yaptı. Bu konuyu daha önce meclis üyelerime anlattım. Bazı arkadaşlarımıza liyakatte uygun değilse gereğini yapacağımı söyledim.  Hepsine teşekkür ederim çünkü hepsi liyakate uygundur dedi. Benim kardeşime 3 müdürlük verdiğimi yazıyorlar, doğru verdim. Ama öyle bir yazıyorlar ki sanki benim kardeşim 3 ayrı maaş aldığını iddia ediyorlar. Benim kardeşim sadece Sağlık Müdürlüğü’nden ücret alıyor. Başka hiçbir yerden alamaz, yasal değil” dedi. 

“KARALAMA KAMPANYASI” 

İddiaların ortaya atılmasının kendisini ve ailesini karalamaya yönelik olduğuna dikkat çeken Atay, “Beni ve ailemi itibarsızlaştırmak istiyorlar. Oğlumu ve kardeşimi birileri ile kıyaslamak istiyorlar. Mezarlıklar Müdürlüğü’ne getirdim kardeşimi. Neden mi? Çünkü yolsuzluklar vardı. Bunu kamuoyuna açıklamak istemiyorum. İşte suç duyuruları burada. Nasıl paralar aldıkları, hepsi yazıyor. Hukuk İşleri Müdürlüğü’ne belirli bir süre bakarsan bir miktar ücret alınıyor. Benim kardeşim de 1 yıllık sürecin ardından 6 bin lira para almış. Benim kardeşim bu paraya elini dahi sürmeden Aralık ayında Efeler Belediyesi’ne hibe etti. Biz birilerinden korktuğumuz için bunu yapmadık. Aileden gördüğümüz ahlak ve namus nedeniyle bunu yaptık.” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler