Başkan Günel o iddialara son noktayı koydu

Başkan Günel o iddialara son noktayı koydu

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, son 12 saat içinde Kuşadası’nda koronavirüs vakası tespit edildi iddialarını yalanladı. Günel, “Kuşadası’nda resmi olarak açıklanan bir vaka yoktur. Bu nedenle kaynağı ve ciddiyeti belli olmayan bilgilere itibar edilm

Sosyal medya ortamında paylaşılan bir fotoğraf karesi Kuşadası’nı karıştırdı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın dün gece açıkladı hayatını kaybeden 89 yaşındaki koronavirüs hastası vatandaşımızın Kuşadası’nda yaşadığı iddiaları ortaya atıldı. Ancak hiçbir resmi kaynak tarafından bu iddialar doğrulanmadı.

 

GÜNEL “İTİBAR ETMEYİN”

 

Konun gündeme gelmesinin ardından açıklamalarda bulunan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, “Sosyal medya üzerinden tüm dünya ve ülkemizde yaşanan Covid19 ( Koronavirüs) salgını ile ilgili olarak ilçemiz Kuşadası ile ilgili asılsız haberlerin yayıldığını öğrendik.

 

Kuşadası’nda dün bir vatandaşımızın koronavirüsü sebebiyle vefat ettiği, hakkında yapılan haberlerin resmi kaynaklardan edinilen bilgiye göre asılsız olduğunu belirtmek isteriz. Bu tarz kaynağı ve ciddiyeti olmayan paylaşımları yapanların sorumlu ve bilinçli basın mensubu kimliğini taşımadığını üzülerek görmekteyiz. Sırf kişisel reytinglerini artırmak için bu tarz habercilik kurallarına haiz olmayan bilgileri paylaşanların basın mensubu kimliği taşımadıkları aşikardır. 

 

Ülkenin en önemli turizm merkezi olan kentimiz ile ilgili sorumsuzca paylaşım yapan sözde basın mensubunun yaratmak istediği algı kimlere hizmet etmektedir. Böylesi önemli bir hususta resmi makamların aranması halinde gerçek bilgilere ulaşılabilmektedir. Toplum içinde infial yaratacak kaynağı ve ciddiyeti olmayan bilgileri haber adı altında paylaşanların sorumsuzluktan öte bir davranışları olmayacaktır. Bu nedenle tüm basın mensubu arkadaşlarımızın konuya hassasiyetle yaklaşmalarını önemle rica ederim.” İfadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler