Başkan Tuncel tam teşekküllü sağlık kontrolüne girsin dedik reddettiler

Başkan Tuncel tam teşekküllü sağlık kontrolüne girsin dedik reddettiler

Söke’de Başkan Levent Tuncel’in sağlık sorunu tartışmaları Eylül ayı meclis toplantısına da taşındı.

Toplantıda önerge veren Cumhur İttifakı üyeleri, Başkan Tuncel’in sağlık durumuyla alakalı rapor alınması teklifi sundu. Ancak önerge Millet İttifakı üyeleri tarafından reddedildi. 

Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel’in sağlık sorunları nedeniyle görevinin başına dönememesi ilçedeki huzursuzluğu artırdı. Göreve geldiği günden buyana sağlık sorunları ile uğraşan Tuncel’in, geçtiğimiz günlerde durumunun ağırlaşmasının ardından ailesi tarafından İzmir’e sevk edildi. Sağlık durumu hakkında kimseye bilgi verilmemesi meclis üyeleri başta olmak üzere bir çok kişinin tepkisini çekti. 

“SAĞLIK DURUMU HAKKINDA KİMSE BİLGİ VERMİYOR”

Kamu kurumlarında hizmetlerin aksamaması için devamlılığın esas olduğuna vurgu yapan MHP’li Söke Belediye Meclis Üyesi Metin Sakalar, AJANS AYDIN'a konuştu. Sakalar, “Başkanımız uzun süredir hasta. Herkesin başına bu tarz şeyler gelebilir. Biz cumhur ittifakı olarak bu konuda oldukça müsamaha göstererek, toleranslı davranarak başkanımızın sağlığı ile ilgili olumlu veya olumsuz hiçbir yorumda bulunmadık. 

Fakat son 6 aydır artık tamamen vekaleten yürütme durumu söz konusuydu. Dolayısıyla cumhur ittifakı olarak, meclis üyeleriyle beraber ortak kararımız başkanın sağlığı ile ilgili net bir bilgi alamıyoruz. CHP ilçe teşkilatı ve meclis üyeleri, belediye başkanı yardımcılarımızdan da bilgi alamıyoruz durumu ile ilgili. İşte başkanımız iyi oldu geliyor, buna benzer şeyler oluşunca bizde dedik ki söke hizmet açısından bir kayıp yaşıyor, buna bir çözüm bulunması lazım. Bu niyetle yola çıkarak bir önerge hazırladık. Şimdi mevzuat gereği 5393 sayılı yasanın 44. Maddesine göre açıkça yazıyor ki başkanımızın tam teşekküllü bir sağlık kontrolünden geçmesi gerekiyor. Bu inisiyatif mecliste var. Ancak mecliste de sayısal olarak o gün böyle bir önerge kabul olmadı” dedi. 

 

“16 PROJEDEN ESER YOK”

Başkan Tuncel’in geçen 3 yıllık süre zarfında seçim döneminde söz verdiği 16 projeden hiç birini hayata geçiremediğine dikkat çeken Sakalar, “Sağlık nedeniyle bu konuda yeteri kadar çalışma olamamış olabilir. Biz bunu kabul ediyoruz ama en azından başka bir arkadaş seçilsin. Meclis içerisinde bu görevi layıkıyla yürütecek arkadaşlarımız var. Eğer bir lider olmazsa kimseyi çalıştıramazsınız. Bu hizmetler aksarsa infial olur. Söke coğrafi açıdan çok önemli bir noktada. Bununla beraber Söke’nin alt yapısını hazırlamak lazım. Yatırımcıların, tedarikçilerin ihtiyacını karşılamak lazım. Bu durum bizi endişeye kaptırıyor” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler