BDDK'dan kredi borcu açıklaması

BDDK'dan kredi borcu açıklaması

BDDK, banka ve banka dışı mali kuruluşlara normalleşme döneminde bireysel ve ticari müşterilere kolaylık sağlamaları konusunda 11 maddelik talimat hazırladı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Korona virüs salgını sonrası normalleşme döneminde finansal kurumlara bireysel ve ticari müşterilere kolaylık sağlayacaklarını bildirdi.
ÖDEMELERİN ÖTELEME TALEPLERİ KARŞILANMALI
BDDK, "Bireysel ve ticari müşterilerin vade tarihi 2020 yıl sonuna kadar olan ödemelerine ilişkin öteleme talepleri karşılanmalı" dedi.
MEVCUT KREDİ LİMİTLERİNE BLOKE KONULMAMALI
Mevcut kredi limitlerine haklı ve somut gerekçeler olmaksızın bloke konulmamalı, limitlerin kullanıma hazır tutulmasına özen gösterilmeli" denildi.
KREDİ KARTI AİDATLARINA KOLAYLIK
BDDK, kredi kartı aidat tahsilatına itiraz eden müşterilerin talebi doğrultusunda tahsilatın geçici bir süreyle ertelenmesini istedi.
BANKACILIKTA 60 YAŞ ÜSTÜ VE EMEKLİLLERE KOLAYLIK
BDDK'dan bankalara giden yazıda, 60 yaşın üzerindeki müşterilerin şubelerden ve çağrı merkezlerinden hızlı ve yeterli hizmet almalarının sağlanması, müşterilerin aylıklarını almak istedikleri bankalarının değiştirilmesindeki engellerin kaldırılması ve taleplerin şikayete mahal verilmeksizin zamanında yerine getirilmesi gerektiğini söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler