Korona da hızını kesemedi, altına yatırım sürüyor

Korona da hızını kesemedi, altına yatırım sürüyor

Ajans Aydın gazetesi olarak kuyumcuları ziyaret ederek esnafın nabzını tuttuk.

Kuyumculara, "İşler pandemi dönemi öncesine göre nasıl, fiyatlar ne durumda, düğün sezonu öncesi işleriniz arttı mı?’’ diye sorduk.

HALA EN ÇOK TERCİH EDİLEN YATIRIM ARACI

Kuyumcu çalışanı Demet Yılmaz, ‘’Korona bütün piyasada olduğu gibi bizim sektörü de etkiledi. Düğünlerin başlıyor olmasından dolayı rahatlamış olsak da eski düğün sezonları gibi hareketlilik yok. Ama diğer sektörlere göre en az etkilenen sektör bizim sektör diyebilirim. Altın piyasası hiçbir zaman düğün mevsimine bakmıyor, halk arasında öyle düşünülüyor ama Dünya ekonomi piyasası yüksek. Altın hala en çok tercih edilen bir yatırım aracı.’’ diyerek düşüncelerini dile getirdi.

KAR MARJIMIZI EN AŞAĞI İNDİRDİK

Kuyumcu Sami Doğan, ‘’Korona öncesine işlerde düşüş var ama mücadeleye devam ediyoruz, işlerin gittikçe düzelmesini ümit ediyoruz. Altın fiyatları zaten yüksek olduğu için düğün sezonunda fiyatları arttıramadık, kar marjımızı en aşağı indirdik. Tek amacımız en iyi şekilde müşterilere hizmet verebilmek.’’ dedi.

YAVAŞ YAVAŞ İŞLER AÇILMAYA BAŞLAYACAK

Uzun yıllardır kuyumculuk yapan Ahmet Gürol Taş da, ‘’Vatandaşlar birikimleri ile bize gelip yatırım amacıyla ziynet gurubu dediğimiz altınlardan alıyorlar. Düğün ve nişanla alakalı pek talebimiz yok şu an için. Temmuz ayında bakanlığın yaptığı açıklamayla düğün yasağı kalktı ama bunun uygulamasının nasıl olacağı hala merak konusu. Düğün için birkaç çift gelmiş olsa da duyduğumuz kadarıyla ertelenen düğünler oldukça fazla. Yine de Ağustos’tan sonra sezonun hareketleneceğine inanıyorum, yavaş yavaş işler açılmaya başlayacak.’’ diye konuştu.

thumbnail-image1.jpg

thumbnail-image1-1.jpg

whatsapp-image-2020-07-08-at-12-00-04.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler