Bilim Kurulu toplanıyor

Bilim Kurulu toplanıyor

Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın başkanlığında bugün bir kez daha toplanacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 29 Haziran Salı günü (dün) TBMM önünde yaptığı basın toplantısında Koronavirüs Bilim Kurulu'nun bir sonraki kritik toplantısı için Çarşamba gününü işaret etmişti.

TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Koca, "1 Temmuz'dan sonra spor müsabakaları, sayıları belirlenerek tedbirlerle seyircili oynanabilecek" demiş, birçok kararın toplantı sonrası duyurulacağını söylemişti. Türkiye'de yayılımı devam eden mutasyona uğramış koronavirüs mutasyonu olan delta varyantının ve 3. doz aşılama işlemleirnin de görüşüleceği toplantı bugün gerçekleştirilecek.

3. doz aşılama hakkında açıklama yapan Koca, ''Korona virüsü salgınına karşı aşılamayla ilgili olarak, "Rapel veya hatırlatma dozu, yarın Bilim Kurulu toplantısının gündeminde olacak. Fransa'nın almadığı aşı Pfizer'ın sattığı ülkelere gidebilir, Türkiye'ye gelmesi gibi bir durum söz konusu değil. Çünkü biz aşıyı BioNTech'ten alıyoruz"
ifadelerini kullandı. 

"DELTA VARYANTI ARTIYOR"

Bakan Koca, Delta varyantıyla ilgili konuştu ve "16 ilde görülen Delta varyantı, şu an 26 ilde görüldü. Ağırlıklı İstanbul olmak üzere 224 delta ve bunun 134'ü İstanbul'da. Delta plus daha yok ama delta varyantı artıyor. 138 sekansı belirlenmiş hastadan bahsetmiştim, şu an 224'e çıktı." dedi.

"YETERLİ MİKTARDA AŞIMIZ VAR"

Koca, "BioNTech aşısının ikinci dozuna ilişkin süre 6-8 haftaydı, bu sürenin 4 haftaya kadar kısaltılması gündemde. Bu konudaki çalışma ne aşamada?" sorusuna cevap verdi ve "6 haftaya uzatmaya Uğur Hoca ile de görüşerek karar vermiştik. Özellikle vatandaşlarımıza erken dönemde birer aşıyı yapmak istemiştik. Şu dönemde elimizde yeterli miktarda aşımız var. Yarın Bilim Kurulu'nda gündem konularından biri bu olacak. 6 haftanın 4 haftaya çekilip çekilmeme durumu dahil olmak üzere özellikle 'Rapel' veya hatırlatma dozu dediğimiz, 60 yaş üstü vatandaşımıza ve sağlık çalışanlarımıza bunun uygulanıp uygulanmaması veya nasıl uygulanması gerektiği, Bilim Kurulu'nun gündeminde olacak." diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler