BİZ ZATEN KAPALIYDIK

BİZ ZATEN KAPALIYDIK

Koronavirüs önlemleri kapsamında kapatılan işletmelerden biri de kıraathaneler. Kıraathane esnafı ise durumdan şikayetçi.

Giderek artan koronavirüs önlemleri kapsamında yeni yasaklar bugünden itibaren uygulanmaya başlıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni önlemler kapsamında bir çok işletmenin çalışma şekilleri düzenlenirken bir çok işletmenin belirsiz bir süre ile kapatılmasına karar verildi.

Koronavirüs önlemleri kapsamında Mart'ta alınan yasaklarda da ilk kapatılan işletmelerden olan kıraathaneler, yeni önlemlerden de ilk etkilenen işletmelerden biri oldu. Temmuz ayında alınan kararlar ile tekrar açılan kıraathanelerde, açılma sonrasında okey, tavla, kart gibi oyun çeşitlerinin oynanılması ve oynatılması ise yasaklanmıştı. Oluşan durumda para kazanamadıklarını belirten esnafsa yeni kararlardan şikayetçi.

BU İNSANLAR NE YİYECEK

Aydın'ın Efeler ilçesi Güzelhisar Mahallesinde kıraathane işleten Hakan D., yeni alınan korona önlemlerinin esnafın ayağını kesmekten başka bir işe yaramadığını söyledi. D. yaptığı açıklamada, "Valla hiç iyi olmadı, çalışanlarımız aç kalıyor, nasıl doyuracak bu adamlar karınlarını? Alınan önlemleri ne yeterli ne de doğru buluyorum. Tamamen kapatma yanlış oluyor.

Avrupa ülkeleri patır patır kapatılıyor diyorlar ama vatandaşlarını da buraya gönderiyorlar. Geçen pandemi döneminde emekli olduğumuz için kredi de çekemedik. Ben emekliyim ama elime 1 kuruş geçmiyor, hepsi gidiyor maaşın. Emekliysem bakacaksın bana, ben çok mu para alıyorum sanki. Ben devletten 1000 lira istiyorum, ihtiyacım olduğu için hissediyorum. Birazcık birikmiş yaptık şu dönemde, oradan yiyicez şimdi.

Alınan önlemlerde yetersiz zaten, koronavirüsün önüne falan geçilemez bu gidişle.  Vatandaş ne yapacak, çalışmasak bile koronaya yakalanıyoruz zaten.  Bunun ilacı çıkmalı artık, çalışma mı yaparlar ne yaparlar bilmiyorum.  Hayır biz kapanıyoruz, tüm dünyaya kapıları açmışız, her yerden turistler Ege bölgesine geliyor. Bu adamlarda bize bulaştırıyor. Sinirliyim, gerçekten sinirliyim artık.

Bu akşam kapanıcaz ve en az 45 gün daha ne yapacağız bilmiyorum. Zaten oyunlar yok diye dükkanlarımız boş, kapıdan içeriye giren yok.  Krediyi iyi ki vermemişler, zaten ödeyemeyecektik ki. Şu halimize bak, cebimize giren elektrik faturasını bile ödetmiyor. Devletin tek derdi sanki bizle. Kuaför, berber açık kıraathane kapalı, kafeler kapalı, barlar kapalı. Yahu kapatacağına arttırsana önlemleri, sıksana kuralları. Ceza bile kesmiyorlar gelip. Bizi düşünen 1 kişi dahi yok. Nasıl olacak, nasıl yapacağız bilmiyorum."
ifadelerine yer verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler