Bu görüntüler Aydın'dan

Bu görüntüler Aydın'dan

Bilinçsiz davranışa maalesef Aydın’da da rastlandı. Aydın’ın sokak ve caddelerinde yerlere atılan maskeler görüntülendi.

Koronavirüs salgınından korunmak amacıyla kullandığımız, artık günlük aksesuarımız haline gelen maskeler bilinçsiz vatandaşlar yüzünden büyük tehlike yaratıyor. 

Bilinçsiz vatandaşların kullandıkları maske, eldiven ve ıslak mendilleri yere atması, hastalık bulaştırma riskini arttırıyor. Uzmanlar, yere atılan maske ve eldivenleri kullanan kişide virüs varsa bunu başka kişilere geçip hasta edebileceğini vurguluyor. Kimyasal atık olarak nitelendirilen kullanılmış maske ve eldivenler uzmanların tüm uyarılarına rağmen yerlere atılıyor.

ÇIKARDIĞINIZ MASKE VE ELDİVENLERİ YERE ATMAYIN 

Bakan Koca da geçtiğimiz günlerde, kullanılmış koronavirüs maskesi ve eldivenlerin, canlı virüs taşıyabileceği için riskli olduğunu belirterek, "Dışarıda, muhtemelen yenisini takmak için, çıkardığınız maske ve eldivenleri yere atmayın, çöpe atın. Salgın dünyayı bu denli etkilemişken çevreyi de kirletmesine lütfen izin vermeyin." ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2020-07-07-at-15-48-11.jpeg

whatsapp-image-2020-07-07-at-15-48-12-2.jpeg

whatsapp-image-2020-07-07-at-15-48-12-1.jpeg

whatsapp-image-2020-07-07-at-15-48-22.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler