BU KAMP “PARALI DEĞİL MAMALI”

BU KAMP “PARALI DEĞİL MAMALI”

Şehirlerde iş hayatı, gürültü ve stres ile mücadele edenler, tüm bunlardan bir an olsun uzaklaşmak ve doğa ile bütünleşmek için tatil tercihlerini kamp alanlarından yana kullanıyorlar.

Sosyal medyanın günümüzdeki en önemli işlevlerinden biri de ortak zevklere sahip kişilerin çok kolay şekilde bir araya gelmelerini sağlamak oluyor. İnstagramda yaptığı doğa temalı paylaşımlarıyla sıkı bir takipçi kitlesi edinen Sergen Demir (İnstagramdaki adıyla @dogayafisilldayanadam) kamp severleri Lets’s Go Kamp-Trekking etkinliği kapsamında bir araya getirdi. İstanbul, Muğla ve Aydın’dan gelen kampçılar, Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Kuşadası Belediyesi’nin bu yıl Sevgi Plajına kazandırdığı Kuşadası Ada Camping alanında buluştu.

YOGA İLE GÜNE BAŞLADILAR

4.sü düzenlenen Lets’s Go Kamp-Trekking etkinliğinde katılımcılara yardımlaşma, kültür, sanat ve spora bir arada ulaşabilecekleri bir program hazırlandı. İki gün süren etkinlikte, sabahları yoga eğitmeni Gamze Çetindoğan tarafından katılımcılara yoga hakkında bilgi verildi ve birlikte yoga yaptırıldı. Profesyonel eğitmen eşliğinde ilk defa yoga yapan katılımcılar, bunun çok iyi bir deneyim olduğunu ifade ettiler.

TARİHE YOLCULUK

Etkinlik kapsamında trekking de yapan kampçılar, 11. yüzyılda yapıldığı tahmin edilen, Bizans dönemi eseri Kurşunlu Manastırı’na ulaşmak için yürüdü. Kuşadası’nın eşsiz güzellikteki doğal yollarından 16 Km’lik parkuru rehber Onur Eroğlu eşliğinde kat eden kampçılar, tarihi manastır hakkındaki bilgileri ise sanat tarihçisi Savaş Güleser’den aldı.

“PARALI DEĞİL MAMALI”

Ücretsiz düzenlenen etkinlikteki en önemli katılım koşulu ise hayvanseverlik oldu. Şehirlerde bir arada yaşadığımız hayvanlar için yardımlaşma anlayışı hakim oldu. “Paralı değil mamalı” sloganı ile düzenlenen etkinlik 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde yapıldı ve katılımcılar yanlarında kedi ve köpek maması getirdi.

Mamaların doğru yere ulaşması adına Kuşadası Belediyesi ile iletişime geçen katılımcılar, mamaların sokak hayvanlarını beslerken kullanılması için Belediyenin Haybulans ekiplerine teslim etti.

“ŞEHİR YAŞAMI BİZLERİN BU ŞEKİLDE BİR ARAYA GELMESİNE ENGEL OLUYOR.”

Lets’s Go Kamp-Trekking etkinlikleri ile doğaseverleri bir araya getirmeye devam etmek istediklerini belirten Sergen Demir, “Doğayı korumak için onunla biraz zaman geçirmeniz yeterli olacaktır. Şehir yaşamı bizlerin bu şekilde bir araya gelmesine engel oluyor. Ancak doğada sınır yok ve ona ne kadar iyi bakarsak o da bize iyi alanlar yaratıyor. Bu etkinliklerde farklı meslek dallarındaki insanlar bir araya geliyor ve birbirlerini tanıma fırsatı da buluyorlar” dedi.

e7d47582-269c-4885-aaed-b432b1f128a1.jpg

a517e3f4-5933-48a0-ac88-7a844ab280b7.jpg

482e7a88-7078-4b01-abe8-c336e73b636a.jpg

8cd17591-5972-45db-bba7-08f9f737b305.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler