Bu Ölümlere Kim Dur Diyecek

Bu Ölümlere Kim Dur Diyecek

Türkiye’de her yıl yüzlerce kadın katlediliyor. Kadına yönelik artan taciz ve şiddet olaylarına rağmen caydırıcı cezaların uygulanmaması ise pek çok kişi tarafından tepki görüyor.

Hem dünyada hem de Türkiye’de her yıl binlerce kadın yaşamını yitiriyor. Özellikle son yıllarda artış gösteren şiddet ve taciz olayları sosyal medyanın da etkisiyle geniş kitlelere yayılıyor. Sosyal medya ile birlikte şiddet ve taciz olaylarında gereken cezaların verilmesi için kamuoyu oluşturulmaya çalışılıyor. Hukukun yetersiz görüldüğü durumlarda, öldürülen ya da tecavüze uğrayan kadınlar için protestolar düzenleniyor, yürüyüşler yapılıyor. Ancak maalesef kadın cinayetleri hala devam ediyor.

 

AĞIR CEZALAR VERİLMELİ

 

Kadınlara yönelik artan şiddetin önüne geçmek için caydırıcı cezalar verilmesi gerektiğini vurgulayan Hazal Yiğit, “Kadınlar öldürülmemeli, ölmemeli. Bunun önüne geçebilmek için en ağır cezalar uygulanmalı. Gerekirse aylarca ülke gündeminde bu konu yer almalı ki çözüm bulunsun, sessiz kalınmasın. Şiddet olaylarında erkeklerin yetiştirilme süreci ve onlara aşılanan düşünce çok önemli. Erkeklerde sevgi duygusu ön planda olmalı. Aile yapısı burada çok önemli. Çünkü cinayetlerin büyük bölümü bozulan aile içi anlaşmazlıklardan kaynaklanıyor” dedi.

 

KADINA EL KALDIRILMAMALI

 

Kadınların erkeklere Allah’ın emaneti olduğunu söyleyen Beyza Büyükkeçeci, “Kadına kalkan el kırılmalı bence. Erkekler kadınları güçsüz gördüğü için şiddet uygulamamalı. Gerçekten bir kadını incitmemek için bilinçli yaşamak gerekiyor. Erkeğin kadından her hangi bir üstünlüğü yok” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler