“Bu saldırı Aydınlılara yapılmıştır”

“Bu saldırı Aydınlılara yapılmıştır”

İYİ Parti Aydın İl Başkanı Cemal Sarı, Aytekin Kaya’ya yönelik gerçekleştirilen fiziksel saldırıyı kınadı.

Aydın’ın İncirliova ilçesinde dün akşam gerçekleşen olayda İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, İncirliova Ülkü Ocakları Eski İlçe Başkanı Volkan Baytaş ve beraberindeki bir kişinin fiziksel saldırısına maruz kalmıştı. 

 

İki tarafın yakınlarının da dahil olmasıyla büyüyen olay karakolda son bulmuştu. Yaşanan olaylarla ilgili basın açıklaması yapan İYİ Parti Aydın İl Başkanı Cemal Sarı, yapılan saldırıyı lanetledi.

 

Cemal Sarı yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

 

31 Mayıs Pazar günü akşam saatlerinde, İncirliova Belediye Başkanımız Sayın Aytekin Kaya, kendine ait özel bir mekanda iken biri eski belediye çalışanı olmak üzere iki kişinin fiziksel saldırısına maruz kalmıştır. Öncelikle değerli belediye başkanımıza ve çalışanına geçmiş olsun diyor; saldırıyı düzenleyenleri, belediye başkanına saldıracak kadar ortamı gerenleri kınıyor ve lanetliyorum.

 

“Bu saldırı millet iradesine yapıldı”

 

21. yüzyılda ve Türkiye’nin en sakin kentlerinden biri olan Aydın’ımızda milletin başkan olarak yetki verdiği kişiye böyle bir saldırı; sadece Aytekin Kaya’nın şahsına değil, Aytekin’in temsil ettiği belediye başkanlığı makamına, Aytekin Kaya’yı başkan yapan iradeye yani millet iradesine, dolayısıyla tüm İncirliovalılara ve tüm Aydınlılara yapılmıştır. 

 

Hedef bellidir; Hedef, İncirliova halkının huzurunu bozmaktır. Hedef, provakasyona zemin oluşturup vatandaşlarımızı birbirine düşürmektir. Hedef, iktidar hedefine kilitlenmiş İYİ Parti’ye çelme takmaktır. Hedef, İncirliova’ya hizmet için büyük gayret gösteren belediye başkanının hizmetlerini engelleyerek İncirliovalıları hizmetten mahrum bıraktırmaktır. Belli ki, İncirliova’da İYİ Parti’nin Aytekin Kaya ile belediye başkanlığını kazanması bir takım çevrelerce hazmedilememiştir. Seçim döneminden başlayıp bugüne kadar devam eden süreçte sürekli gerginliğin tarafı olanlar, bugünkü fiziki saldırının müsebbibidir. Kaba kuvvet ve şiddet; söyleyecek sözleri olmayanların, suçluluk psikolojisinin, fikri perişanlığın ve acizliğin bir göstergesidir. 

 

Şiddeti siyasette yöntem olarak benimseyenler, şiddete ses çıkarmayanlar ve göz yumanlar, siyasi tükenmişliğin son örnekleri olarak tarihe geçeceklerdir. Merhum Başbuğ Alparslan TÜRKEŞ’in dediği gibi, ‘Bir fikre, bir ideolojiye, kendisinden daha üstün bir fikirle karşı çıkılır. Karşı fikir kaba kuvvetle ezilemez.’ Siyasette yolculuğa çıktığımız 25 Ekim’den bugüne kadar İYİ Parti’ye ve İYİ Parti’lilere yapılan saldırıları dikkatle takip ediyor ve not ediyoruz. 

 

“Takipçisi olacağız”

 

İncirliova’da yapılan saldırının hukuki olarak takipçisi olacağız. Belediye başkanımızın her daim yanında ve yakınında olacağız. Milletin vermiş olduğu yetkiye saldıranları, yine milletin iradesine teslim edeceğiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler