Alınan karar skandaldır!

Alınan karar skandaldır!

Türk Futbolunun köklü kulüplerinden biri olan Aydınspor, Genç Kategori Liglerinin iptal edilmesine tepki gösterdi.

Aydınspor Kulübü Yönetim Kurulu tarafından Aydınspor’un resmi internet sitesinde yapılan açıklamada Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) almış olduğu kararı skandal olarak değerlendirildi.

 

Aydınspor Yönetim Kurulu’nun yaptığı açıklamada, “Ülkemizde ve dünyada etkisini gösteren koronavirüs (covid-19) salgını nedeniyle hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz.

 

Bilindiği üzere, salgın hastalık koronavirüs nedeniyle ülkemizdeki ve dünyadaki futbol liglerinin neredeyse tamamı ileri bir tarihe ertelenmişti. Hastalığın etkisini kaybetmesiyle birlikte normalleşme süreci başlamış, bazı liglerin kaldığı yerden devam etmesine kadar verilmiştir. Ülkemizde; Süper Lig, 1. Lig, 2. Lig, 3. Lig, Bölgesel Amatör Lig ve Süper Amatör Lig'in kaldığı yerden devam edilmesine; 2. Amatör Lig ve genç kategori liglerinin ise iptal edilmesine karar verilmiştir.

 

“Diğer ligler neden oynatılıyor”

 

Aydın U19-1 Ligi 2. Grup'ta mücadele eden Aydınsporumuz, 13 maçta 33 puan toplayarak liderliğini sezonun başladığı ilk haftadan beri sürdürmektedir. Sezonun tamamlanmasına 3 hafta kalmasına rağmen bu ligin hiç oynanmamış kabul edilmesi, büyük bir skandaldır. Bu liglerin iptal edilmesinin nedeni, sporcu sağlığının olumsuz etkilenmemesi üzerineyse; on binlerce sporcu ve çalışanın olduğu Süper Lig, 1. Lig, 2. Lig, 3. Lig, Bölgesel Amatör Lig ve Süper Amatör Lig neden oynatılıyor? Bitimine yalnızca 3 hafta kalmış olan Aydın U19-1 Lig neden hiç oynanmamış kabul ediliyor ve iptal ediliyor?

 

“Alınan kararları kesinlikle desteklemiyoruz”

 

Türkiye Futbol Federasyonu'nun aldığı bu amatörce kararı, Aydınspor Kulübü olarak kesinlikle desteklemiyor; ilgili kurumun daha sağlıklı yeni kararlar almasını diliyoruz.

 

Bizler, Aydınspor Kulübü olarak;

 

Süper Lig, 1. Lig, 2. Lig, 3. Lig, Bölgesel Amatör Lig ve Süper Amatör Liglerin oynanmasına karar verilmişse; iptal edilen diğer tüm liglerin de kaldığı yerden devam edilmesini istiyor veya başlamış ve ilk devresi sona ermiş tüm liglerin şu anki sıralamayla tescil edilip, lider olan tüm kulüplere şampiyonluk kupalarının takdim edilmesini istiyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler