"BU SEFER BİTTİK"

"BU SEFER BİTTİK"

Aydın Kahveciler Esnaf Odası Başkanı Uğur Anbarlı, geçtiğimiz akşam kararlaştırılan yeni koronavirüs önlemlerini değerlendirdi.

İçişleri Bakanlığı; Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun tavsiyeleri göz önünde bulundurularak, bugün toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde alınan kararlar doğrultusunda, 81 ilin valiliğine, Kovid-19 tedbirleri kapsamında "Tedbirlerin Gözden Geçirilmesi" konulu genelge gönderdi.

Genelgede kafe, restoran ve kıraathane gibi işletmelerin çalışma saatleri ile şekilleri için şu kararlar yer aldı;

"Tüm risk gruplarında yeme-içme yerleri (lokanta, restoran, kafeterya, pastane, tatlıcı vb.) ile dernek lokali, kıraathane, çay bahçesi gibi iş yerleri, Sağlık Bakanlığı Kovid-19 "Salgın Yönetimi ve Çalışma" rehberinde yer alan mesafe koşullarına (masalar ve koltuklar arası) göre açık ve kapalı alanlar için ayrı ayrı olacak şekilde yüzde 50 kapasite sınırlaması ile mekanda bulunabilecek masa-koltuk sayısı ve aynı anda bulunabilecek azami kişi sayısı tespit edilecek.

HES kodu sorgulaması yapılarak, 07.00-19.00 saatlerinde müşteri kabul edebilecek. Bu iş yerlerinde aynı masada, düşük ve orta risk grubunda bulunan illerdeki iş yerlerinde en fazla 4 kişinin, yüksek ve çok yüksek risk grubunda bulunan illerdeki iş yerlerinde en fazla 2 kişinin aynı zamanda oturmasına izin verilebilecek.

Tüm risk gruplarında yeme-içme yerleri 19.00-21.00 saatlerinde paket servisi veya gel-al şeklinde, 21.00-24.00 saatlerinde ise sadece paket servis şeklinde, tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan Cumartesi ve Pazar günleri ise 10.00-20.00 saatlerinde sadece paket servis şeklinde hizmet verebilecek."

Yeni açıklanan risk haritasında Aydın, çok yüksek riskli iller arasında yer aldı.

"ESNAF İSYANDA"

Alınan karar sonrası, zaten işleri kötü olan kıraathane esnafı adeta isyan etme noktasına geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklaması sonrasında sosyal medya aracılığıyla tepkilerini dile getiren işletmecilere, Aydın Kahveciler Odası Başkanı Uğur Anbarlı ses oldu.

Alınan kararların esnafı 'bitme' noktasına getirdiğini dile getiren Anbarlı, "İşletmeciler artık isyanda. Cumartesi ve Pazar günleri kapalıyız, Ramazan ayı boyunca kapalı olacağımız söyleniyor. Yeni açılmıştık, bir ayda zaten yeterince iş yapamadık, bu kararlar da üstüne geldi" dedi.

Anbarlı sözlerine şöyle devam etti;

"Masalarda 2 kişinin oturabileceği söyleniyor. Zaten işlerimiz kötüydü, bu kararlar adeta kapanma oldu. Sabah bir esnaf dostumuz dükkanını bir daha açmamak üzere kapatmayı düşündüğünü dile getirdi, bu kararı alacak başka kardeşlerimizin de olmasını bekliyoruz. "

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler