KÖPEKBALIĞI SAHİLE VURDU

KÖPEKBALIĞI SAHİLE VURDU

Kuşadası'nda sahile vuran 3 metre 68 cm uzunluğundaki boz camgöz köpekbalığı görenleri şaşırttı. Yetkililer, köpekbalığın neden telef olduğu ile ilgili araştırma başlattı.

Olay, Aydın'ın Kuşadası ilçesinde bugün sabah saatlerinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, açıkta denizin üstünde hareketsiz olarak süzülen cismi gören vatandaşlar, botlarıyla giderek cismi karaya çekmek istedi. Cismin yakınına yaklaştıklarında köpekbalığı ile karşılaşan vatandaşlar durumu Kuşadası Belediyesi ve Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) Aydın Şubesi'ne bildirdi.

İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler boz camgöz cinsi olduğu tespit edilen köpekbalığı üzerinde inceleme başlattı. 3 metre 68 cm uzunluğundaki köpekbalığının karaya neden karaya vurduğu ile ilgili açıklama yapan EKODOSD Aydın Şubesi Başkanı Bahattin Sürücü, "Samos Adası civarında ya da bizim sularda muhtemelen ağlara takılarak ya da yaşam döngüsünü tamamladığından öldüğünü düşünmekteyiz. Durumu konunun uzmanı bilim insanlarıyla da paylaşacağız." dedi.

Dev köpekbalığının Kuşadası Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından kepçe yardımıyla sahilden kaldırıldığı, gömülmek üzere Dilek Yarımadası Milli Parkı'na götürüldüğü öğrenildi.

whatsapp-image-2021-05-03-at-15-56-55-1.jpeg

whatsapp-image-2021-05-03-at-15-56-55.jpeg

whatsapp-image-2021-05-03-at-15-56-56-1.jpeg

whatsapp-image-2021-05-03-at-15-56-56.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler