HANİ TAM KAPANMIŞTIK?

HANİ TAM KAPANMIŞTIK?

18 günlük tam kapanmanın dördüncü gününde Aydın sokaklarında oluşan kalabalık dikkat çekti.

Türkiye genelinde giderek düşen koronavirüs vaka ve kaynaklı ölümleri sonrası Cumhurbaşkanlığı Kabinesi 26 Nisan Pazartesi günü bir kez daha toplandı. Salgın ve aşılamada kat edilen yolun ve gidişatın değerlendirildiği toplantı sonrası 29 Nisan Perşembe günü saat 19:00 ile 17 Mayıs Pazartesi günü saat 05:00 arasında ülke genelinde tam kapanma uygulanması kararlaştırıldı. 

Ramazan Bayramı'nı da kapsayan 18 günlük tam kapanma süreci tüm Türkiye ile birlikte Perşembe günü Aydın'da da başladı. Sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı, on binlerce esnafın kepenk indirdiği ve öğrencilerin tekrar uzaktan eğitim modeline geçtiği sürecin ilk günlerinde Aydın sokakları boş kaldı.

Kısıtlamaların dördüncü gününde Aydın sokaklarında oluşan kalabalık ise tepkiye neden oldu. Çeşitli nedenlerle sokağa çıkan vatandaşlar "Bu kısıtlamadan herkes mi muaf?" sorusunun sorulmasına neden oldu. Sosyal medya aracılığıyla tepkilerini dile getiren vatandaşlar "Biz niye evlerdeyiz? Bizim niye muafiyetimiz yok? Markete gitmek için şehrin öteki ucuna kadar geziyorlar. Böyle mi uygulanıyor kısıtlamalar?" dedi. Zaman zaman trafiğin de sıkıştığı kentte, bankaların önünde oluşan kuyruklar dikkat çekti.

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri kısıtlamalara uymayarak toplum sağlığını hiçe sayan vatandaşlara yönelik kentin dört bir yanında gerçekleştirdiği denetimlere ise hız kesmeden devam etti.

whatsapp-image-2021-05-03-at-15-01-49.jpeg

whatsapp-image-2021-05-03-at-15-01-49-2.jpeg

whatsapp-image-2021-05-03-at-15-01-49-1.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler